Quantcast
Stiri Crestine – Mapamond Crestin editia 355 – 7 Mai 2011 (video) – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Stiri Crestine – Mapamond Crestin editia 355 – 7 Mai 2011 (video)

Din sumarul editiei:mc_200

  • Avorturile Tele-Med, avorturi efectuate prin internet
  • Evreul Isus: Slujitorul care a suferit
  • Patimile lui Hristos descrise prin arta cu ajutorul nisipului
  • Intalnirea de rugaciune Maslinul – Timisoara, Biserica penticostala Speranta

Avorturile Tele-Med, avorturi efectuate prin internet

In peste 60 de districte din statul Iowa nu veti gasi niciun obstetrician sau ginecolog, si in mod sigur nimeni care sa realizeze avorturi. Aceasta este o problema pentru organizatia Planned Parenthood si un motiv pentru care investeste in avorturile tele-med. Fostul director a „Planned Parenthood”, Abby Johnson si alti sustinatori pro-vita, spun ca nu exista nicio indoiala ca principalul furnizor de avorturi ia in considerare acest factor decisiv. Cu aceasta tehnologie, se poate plati mai putin la medic si se pot obtine mai multe rezultate.

Abby Johnson, fostul director a „Planned Parenthood”, acum sustinator pro-vita a spus: “Daca pot gasi un medic privat, dar care are o ora libera la pranz, poate autoriza prin intermediul computerului sau a telefonului cateva avorturi, nu au nevoie de un medic la fata locului.”

Avorturile tele-med rezolva o alta problema a organizatiei Planned Parenthood: criza de medici dispusi sa evectueze avorturi. Cea mai incinsa dezbatere este aceasta: Sunt ele sigure ? Liderii pro-vita din Iowa, Maggie Dewitte si Jenifer Bowen, au aflat despre planurile organizatiei Planned Parenthood in urma cu doi ani, cand un angajat a sunat la sediul lor.Incepusera programul de instruire pentru ce avea sa fie avorturi prin webcam. Ea era foarte speriata si ingrijorata de lipsa sigurantei”, spune Jenifer Bowen, de la organizatia “Right to life”.

Planned Parenthood spune ca avorturile tele-med sunt necesare in zone mai retrase precum Newton, Iowa, unde nu este niciun medic ginecolog. Sustinatorii pro-vita sunt ca aceasta este o idee proasta fiindca nu exista niciun medic aici.

Doctorul Donna Harrison, presedintele Asociatiei Americane a Obstetricienilor si a Ginecologilor a spus ca este mai usor pentru furnizorul de avorturi, dar mult mai greu pentru femei.

Donna Harrison, este presedintele Asociatiei Americane a Obstetricienilor si a Ginecologilor. Ea spune ca avortul tele-med este metoda cea mai periculoasa ca o femeie sa intrerupa o sarcina. Asociatia a realizat un studiu care releva faptul ca femeile care folosesc pilula avortiva au un risc de 10 ori mai mare sa moara ca cele care au un avort chirurgical”, a adaugat ea.

Un material preluat de la o televiziune din Iowa arata o simulare a unei consultatii de avort tele-med. Doctorul se intalneste cu pacienta prin internet, dupa ce asistenta o consulta si ii face o sonograma. Dupa discutarea procesului de avort si a posibilelor reactii adverse, medicul apasa un buton prin care deschide un sertar cu pilula avortiva RU 486. Femeia ia o pilula pe loc si una a doua zi.

“Planned Parenthood spune femeilor ca aceasta metoda e mai sigura, ca pierderea are loc in comfortul casei. Ma intreb daca ei chiar dau de inteles femeilor ca vor da nastere unui copil mort”, a spus Maggie Dewitte, de la organizatia “Iowans for Life”.

Myfeprix este numele primei pilule avortive si pe pagina oficiala, producatorul anunta ca rata esecurilor este de 5-8%. Aceasta inseamna ca intre 5-8% dintre femei care iau pilula au nevoie de chiuretaj pentru a intrerupe sarcina, sau a opri hemoragia. Este o provocare imensa pentru o femeie singura care recurge la avortul tele-med. Femeia trebuie sa-si dea seama singura cata de multa sangerare e prea multa sangerare, cat de multa durere este prea multa durere, cat de multe crampe si trauma fizica este prea mult.

Planned Parenthood din Iowa a refuzat sa ofere un interviu despre avorturile tele-med, dar in ianuarie, pe postul public de radio, vice-presedintele Planned Parenthood le-a luat apararea. Desigur, Camera de Urgente din Iowa nu este obligata sa inregistreze complicatiile survenite in urma avortului. Asta a declarat Departamentul de Sanatate a statului stirilor CBN. Aceasta se aplica si peste tot in tara. Raportul Congresului National din 2006 declara: „Camerele de urgenta nu sunt obligate sa raporteze reactiile adverse ale medicamentului RU-486, chiar daca personalul medical stie ce s-a intamplat”. Dar ei ar putea sa nu stie aceasta avand in vedere ca reactiile adverse ale pilulei deseori imita avortul spontan.

Mai mult de 2 000 de avorturi tele-med au fost deja efectuate in Iowa, dar Planned Parenthood spune ca nu se vor opri aici. Ei planuiesc sa extinda acest nou model in intreaga tara.

Steve Brody, de la “Dreptul la Viata” din districtul Dubuque: “Ei cred ca daca au avut succes in centrul Americii, vor avea succes oriunde.”

Sustinatorii pro-vita din Iowa precum Steve Brody spun ca vor sa opresca avorturile tele-med inainte sa treaca granitele statului. In timpul intalnitii lor anuale, sustinatorii pro-vita din Iowa s-au reunit in capitala concetrandu-se pe avorturile tele-med. Strategia lor este sa obtina o lege prin care medicii care efectueaza acest tip de avort sa fie obligati sa se intalnesca personal cu pacientii.

Matt Windschitl, face parte din Camera Reprezentantilor din Iowa si a spus ca este vorba de sanatatea si binele mamei si ca preocuparea lor este legitima. Sustinatorii pro-vita din toata tara spun ca si alte state ar trebui sa adopte acum aceasta legislatie si sa opreasca avorturile tele-med inainte sa devina o moda nationala. Facand aceasta, ar putea salva viata multor copii nenascuti si proteja sanatatea mamelor lor.

Evreul Isus: Slujitorul care a suferit

In Psalmul 22, Regele David a descris moartea violenta de care avea sa aibe parte Isus peste cateva sute de ani. El a fost doar unul dintre multii scritori evrei care au profetit moartea si invierea lui Mesia. Moarte prin crucificare. Pentru ucigasi si hoti, era pedeapsa suprema. Pentru lumea antica, aceasta era mai chinuitoare decat scaunul electric. Pentru un evreu care pretindea a fi Mesia, a reprezentat sacrificiul suprem.

Patimile lui Hristos descrise prin arta cu ajutorul nisipului

Povestirea incepe in Gradina Ghetismani, pe dealurile din afara  Ierusalimului. Acolo Si-a dus Isus ucenicii sa se roage. El stia ce Il asteapta, dar ei nu stiau nimic. A fost dus in fata istantei si a fost batjocorit. A fost batut si biciuit. Dupa aceste chinuri si rani. A fost asa de ranit incat a avut nevoie de ajutor sa-Si poarte crucea. Purta o coroana de spini care a fost pusa pe capul Lui, batjocorindu-L ca Rege. Cand atarna pe cruce a rostit cuvintele: „Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac”. Dupa ce a fost asezat in mormant, au pus o piatra mare la intrare. Noaptea, mormantul a fost deschis si omul pe care toti Il considerau mort a inviat din morti, iar mormantul a ramas gol. Hristos a dorit sa nu existe nicio indoiala, asa ca S-a aratat ucenicilor, le-a aratat ranile din palmi si din coasta ca ei sa creada ca El a inviat din morti.

Intalnirea de rugaciune Maslinul – Timisoara, Biserica penticostala Speranta

In data de 22 aprilie, la biserica Speranta a avut loc intalnirea de rugaciune Maslinul. Scopul acestei intalniri a fost acela de a-i pregati pe crestini pentru sarbatoarea invierii Domnului Isus. Aceasta intalnire a reunit credinciosi din mai multe biserici din vestul Romaniei: Caras Severin, Arad, Bihor si Timis. Vorbitorii principali au fost Ioan Caba, Samuel Caba si Florin Dan. Timp de cinci ore, credinciosii au mijlocit inaintea Domnului pentru tara, familie si diferite nevoi prin care ei trec. Un moment special a fost cel prin care s-au inaltat rugaciuni pentru cei bolnavi.

„Oamenii sunt bucurosi sa petreaca o zi atat de importanta in casa de rugaciune, in rugaciune, in partasie. Este o schimbare in sensul zelului pe care il manifesta in fiecare an”, a spus Dorel Rus, pastorul bisericii Speranta.

Samuel Caba a marturisit: „Cred ca este o lucrare de trezire a vremurilor din urma. Cred ca in Timisoara s-a aprins ceva, oamenii au inteles ce inseamna sa traiasca in biruinta lui Hristos ca fapturi noi. Oamenii au fost vindecati, am vazut marturii. Aceste lucruri pregatesc, de fapt, mireasa lui Hristos sa fie o mireasa curata, victorioasa. Cred ca Hristos se intoarce dupa o Biserica glorioasa si nu dupa una schiopatand. O lucrare de genul acesta este o lucrare care pregateste mireasa lui Hristos si arata gloria lui Dumnezeu printre oameni, chiar si printre cei necrestini. Arata ca Hristos traieste.”

Sursa: http://www.alfaomega.

Despre

Leave a Reply