Quantcast
STIRI din Kenya – Islamism: l-au legat de pat si au incendiat casa. Crestinii sunt atacati – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

STIRI din Kenya – Islamism: l-au legat de pat si au incendiat casa. Crestinii sunt atacati

Asculta informatia

Peste 30 de crestini au murit într-un val de atacuri brutale asupra zonelor predominant creștine din estul Kenyei.

Primele atacuri au aparut sâmbătă, când extremiștii islamisti au percheziționat satele Hindi, din Lamu, și Gamba, un sat din aria vecină, Tana River County.

Atacatorii, înarmați cu pistoale și cuțite, au ucis cel puțin 13 persoane din Hindi, într-un atac de patru ore, în timpul caruia casele și o biserică au fost incendiate. O supravietuitoare a descris, pentru Release International, modul în care soțul ei a fost legat de pat și casa lor a fost incendiata. Martorii oculari au spus ca atacatorii i-au avertizat pe non-musulmani să părăsească zona sau sa se converteasca la Islam.

În Gamba, persoane înarmate au luat cu asalt o secție de poliție și au eliberat cel puțin un prizonier care a avut legătură cu masacrul din Mpeketoni, din ultima lună (vezi ARHIVA lacasuri Ortodoxe).

Cinci non-musulmani, care au refuzat sa recite crezul musulman, au fost uciși. Oficialii guvernamentali au declarat, pentru Reuters, că cel puțin 20 de persoane au fost ucise, în Gamba, in acea noapte.

Apoi, luni, doi creștini au murit, când Biserica Arcei, de lângă Hindi, a fost incendiata, la scurt timp după un studiu biblic. O biserică din Gamba a fost distrusa, în aceeași noapte.

Gamba si Hindi se afla aproape de Mpeketoni, un oraș predominant creștin, în care persoane înarmate au ucis cel puțin 57 de persoane, pe 15 iunie (militanții Al Shabaab, cu legaturi in Somalia vecina, au revendicat responsabilitatea atacurilor – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – deși Guvernul kenyan crede că crimele ar fi putut fi “motivate politic”).

www.lonews.ro

Despre

Leave a Reply