Quantcast
STUDIU DANEZ: „MUSULMANII TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ DANEMARCA” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

STUDIU DANEZ: „MUSULMANII TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ DANEMARCA”

Concluziile unui nou studiu realizat în Danemarca au relevat faptul că unu din patru danezi consideră că imigranții musulmani trebuie să părăsească Danemarca.

Studiul realizat de revista săptămânală Mandag Morgen (luni dimineața) în parteneriat cu profesorul Jørgen Goul Andersen, a dezvăluit convingerea danezilor că imigrația în masă reprezintă o amenințare existențială pentru identitatea și cultura lor națională,  și este cea mai ridicată în 30 de ani.

Dintre danezii care au fost chestionați, 28% au fost de acord cu afirmația „imigranții musulmani trebuie să părăsească Danemarca”. Peste mai puțin de jumătate (45%) au spus că ei cred că musulmanilor ar trebui să li se permită să rămână în țară. 39% au spus că sunt gata să deporteze imigranții imediat dacă sunt șomeri, în timp ce doar 32% dintre danezi nu au fost de acord cu această poziție.

Interesant, sondajul a evidențiat, de asemenea, un decalaj generațional substanțial în atitudinile față de imigrație și integrare. Nu este surprinzător că tinerii erau mai deschiși și mai pozitivi în ceea ce privește imigrația, în timp ce persoanele în vârstă nu erau la fel de fericite.

În timp ce doar 16% dintre cei sub 25 de ani au fost de acord cu afirmația potrivit căreia musulmanii ar trebui expulzați din țară, 30% dintre danezi în vârstă de 40 de ani și peste, au fost de acord cu aceeași afirmație.

Profesorul Jørgen Goul Andersen a fost surprins de concluziile studiului.

Citeste mai departe pe: invictuswebmedia.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply