Studiu de caz: Pastorul Daniel Branzai din Los Angeles – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Studiu de caz: Pastorul Daniel Branzai din Los Angeles

O dovada clara ca Daniel Branzai este un individ extraordinar de viclean. Ar fi fost bun sa lucreze la KBG.
Mesajul de mai jos a fost trimit de catre Branzei catre membrii Asociatiei Baptiste Romane din SUA pe data de 11 ianuarie, 2012, cand tremurau nadragii pe el,  intrezarind faptul ca sentinta se inclina greu impotriva sa. Din mesajul de mai jos reiese clar ca Branzai nu a fost multumit de modul in care se deruleaza procesul. El s-a asteptat ca instantele americane sa se aplece in fata sa cand afla ca e pastor Baptist si sa de-a sentinta automat in favoarea sa, fara a se mai judeca cazul. Iata cat de nemultumit a fost Daniel Branzai pt faptul ca tribunalul american l-a judecat ca pe oricare alt inculpat. Scrisoarea de mai jos a fost trimisa de catre Branzai pe data de 11 ianuarie, 2012, ora 23:45 catre toti membrii asociatiei baptiste:
From: Daniel Branzai
Date: Wed, 11 Jan 2012 23:45:17 -0800
Subject: [RBA_members] Vesti despre proces
Sunt la fel de nerabdator ca si voi, daca nu chiar mai mult, sa terminam povestea aceasta. Azi am stat lângă telefon. Avocatul m-a sunat ieri ca să-și ceară scuze că nu s-a întâmplat nimic vineri și s-a amănat pe miercuri, pentru că el a fost ocupat cu alt caz și poliția nu i-a dat încă parte din depozițiile luate. Iată că a trecut și meircuri și nu m-a sunat. Mi-e greu să înțeleg ce se întâmplă.
Toți îmi spun că este un caz care nu trebuia luat în considerare, o rușine pentru sistemul juridic de aici, un fleac …
Cred și eu că există alte cazuri mai grele, cu crime, închisoare și alte alea, dar nu înțeleg de ce eu sunt tot amânat și nu se rezolvă odată. Dacaă este ușor, de ce nu se termină mai repede?
Cred că n-am să vă mai spun datele pe care mi le spun ei pentru că noi așteptăm crezând că trebuie să se întâmple ceva pe data aceea, iar ei se amână și se înțeleg între ei. Peste cei $4,000.00 plătiți deja va trebui să mai plătim încă aproximativ 3,800.00. Biserica ar fi putut face ceva mult mai folositor cu acești bani.
Am sî vă spun ceva doar atunci când este sigur și serios. Ne rugăm împreună pentru o soluționare care să nu târască biserica în tribunal. Cu frati și familii mărturisind unii împotriva altora. Avocatul acuzării are libertate să cheme orice persoană care poate argumenta variana lui. Avocatul apărării poate și va chema alte familii de la Bethel să depună mărturie pentru varianta lui. Se vor dezgropa evenimente vechi și avem șansa să tulburăm iar biserica și să ne învrâjbim unii cu alții.
Domnul să ierte pe cei ce ne-au aruncat înaintea oamenilor legii cărora nu le pasă de biserică.
Daniel Branzai

Informatii similare

15 Comments

 1. Scrisoarea aceasta a lui Daniel Branzai este o palma trasa peste obrazul gros al lui Eusebiu Rusu, care desi stia cat de furibund s-a pronuntat Branzai, in mediul Asociatiei, cu privire la modul radical in care a fost judecat, dl Rusu ne spune cu fruntea senina ca “Branzai a luat vina asupra lui ca sa nu fie implicata biserica”. Oricum biserica a fost implicata din moment ce cheltuielile de process au fost suportate de biserica Bethel. Deci pastorul da cu pumnul si cand sa fie judecat pentru fapta sa, sentinta respectiva este impotriva bisericii. Nu vi se pare o viata de lux sa poti sa-ti faci de cap, sa te certi, sa improsti cu noroi, sa agresezi fizic si verbal si cand sa fii judecat pentru fapta ta te ascunzi dupa biserica? Lui Eusebiu Rusu i se pare ceva normal. Probabil e o practica pe care a mai vazut-o si la altii, in mediul din care provine. Sa ne imaginam ca Branzai ar sari sa se bata cu un vietnamez din Westminster, California (aici sunt mai multi vietnamezi decat americani), i-ar da un pumn la vietnamez si cand vietnamezul ar da inapoi, Branzai ar spune: “hai sa ne aparam, ca loveste in biserica”. Apoi Branzai iar loveste, cand ala riposteaza, el se ascunde iar dupa biserica. Intrebarea: cine l-a lovit pe vietnamez, biserica sau Branzai? Daca biserica, atunci este intr-adevar o problema a bisericii. Nu poti insa sa-ti faci de cap si apoi sa te ascunzi dupa paravanul numit “biserica”, zice-o Eusebiu Rusu ce-o zice!

  1. Stimata Evelin
   Ai intrat intr-o hora la care nu cunosti nici melodia nici ritmul…Cu toata dragostea vreau sa iti spun ca esti victima unor informatii partiale si actionezi potrivit cu ceea ce ti s-a spus. Ai dreptul sa zici ceea ce doresti, traim intr-o tara in care suntem liberi sa o facem. Desi din vorbele noastre vom fi judecati..ce zici?
   Dupa nume esti o persoana feminina. Folosirea unor cuvinte/expresii cum ar fi:”obraz gros”, “cit de furibund..”, “pastorul da cu pumnul”, nu iti aduc onoare. Reconsidera si inainte de a scrie ar fi bine sa ai un timp de rugaciume. Ce zici? Multumesc pentru intelegere. Cu respect!

 2. Va redau mai jos scrisoarea lui Branzai din 2011 si aici raspunsul unui frate de buna credinta, care incearca sa-l aduca pe inculpat cu picioarele pe Terra.

  IUBITI FRATI IN DOMNUL

  In legatura cu atitudinea lui Danel Brinzei din Los Angeles ,care in urma comportarii lipsita de spiritualitate a dus la aceea abatere nepermisa de a recurge,in ziua de Paste la acel “act de violenta” in Casa Domnului ,asupra sorei Lucretia Tiprigan,mentionez ca in urma analizelor medicale facute precum si a fotografiilor, s-a seliberat un cerificat medical,in baza caruia s-a intocmit un “dosar penal” ,urmand ca in 23 dec.2011, pastorul Daniel Brinzei sa compara in fata instantei !

  Ceia ce este foarte trist in aceasta situatie, e in ceea ce afirma public pastorul Branzei,citez:
  “Fie ca numele Domnului si Biserica sa nu fie tarate (duse) inaintea judecatii de la tribunal.”

  Intrebarea care pe buna dreptate se pune tot mai mult in comunitatea baptista si nu numai, este:
  ” cu ce drept trimite el Numele Domnului (pe Domnul !) si Biserica la tribunal, in locul lui ? Cum il poate substitui Biserica si Domnul in fata legii pe un vinovat care trebuie sa raspunda pentru o fapta murdara ? Cum poate arunca toata murdaria lui ((in cazul nostru Branzei) asupra Numelui Domnului si BisericiiLui ? Cum poate sa pateze fata Domnului si a Bisericii Lui, cu aciasta fapta de violenta facuta chiar in Biserica ? Cum poate sa stirbiasca imaginea curata a Domnului si a Bisericii, aruncind cu noroiul pe fata lor? Cum poate sa aduca “batjocura” si “hula” asupra Domnului si Biserici lui facind-o vinovata de aciasta fapta necugetata?

  Atit fapta acestui pastor, cit si modul de a se identifica cu Biserica sint “o mare rusine atit pentru biserica pe care o pastoreste cit si pentru intreg cultul Baptist”,mai ales ca in timpul cind a savirsit aciasta “fapta murdara” era… persedintele Asociatei. ! Nimeni nu are voie sa arunce asupra Domnului Isus murdaria lui, pentruca Numele Domnului Isus e inaltat de Dumnezeu “mai presus de orice nume” Fil.2.9-11. La fel si cu Biserica Lui , care trebuie sa fie slavita, “fara pata si fara sbircitura” ci “sfinta si fara prihana”.Efes5.27

  Fac un apel serios la toti pastorii din Asoociatie precum si la Conducerea Uniunii Baptiste din Romania sa analizeze cu cea mai mare resposabilitate scripturala acest caz Regretabila atitudinea conducerii Asociatei ,care in loc sa condamne public fapta lui Daniel Branzei,cauta sa o acopere.
  Sa nu uitam indemnul :”Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu fiecare dintre voi sa slijeasca altora dupa darul pe care l-a primit.”1 Petru 4 10.

  M.A. –

  12.27.11

  Dragii mei
  M-am intors de la Court unde azi la ora 8:30 am avut asa numitula „programare“.
  Eu n-a mai trebuit sa stau azi in fata judecatorului.
  Avocatul nostru si procurorul s-au intalnit, au stat de vorba si au convenit sa grabeasca procedura, asa ca pretrial-lul sa fie pe data de 6 Ianuarie.
  Atunci, sau pana atunci, cei doi avocati se vor intalni cu judecatorul si vor hotari daca se opresc sau merg mai departe cu procesul.
  Pana atunci, procurorul va sta de vorba cu familia Tiprigan, iar avocatul nostru va sta de vorba cu mine.
  Multumesc pentru suportul vostru in scrisori si rugaciuni. Stiu ca va conta in rezolvarea acestui caz.
  Fie ca Numele Domnului si Biserica sa nu fie tarate inaintea judecatii de la tribunal.
  Ne rugam in continuare.
  Daniel Branzai

  1. Draga Fazekas,
   As avea multe sa spun dar nu vreau sa iti iau mai mult timp decit situatia o merita. Ceva imi spune ca ai o prietenie de multa vreme cu fratele de “buna credinta” al carui purtator de cuvint te faci. Cu mai bine de 20 de ani in urma am decis la Bethel (unde pastoreste fratele Daniel Branzei) sa stabilim o regula care tine pina in ziua de azi. Cind cineva din Consiliul Bisericii vine si zice “cineva mi-a spus” si nu “poate” sa spuna numele persoanei care “spune”, imediat purtatorul de cuvint devine initiatorul acelei situatii si el “spune”. Imediat “spunerile” au incetat sau s-au rarit foarte mult. Potejarea numelui persoanei sub titlul de “frate de buna credina”-ce-o fi aia? pune “situatia” la nivelul barfei si vorbirii de rau.
   Deci fara prea multa descriere cred ca intelegi ce vreau sa spun….
   As vrea sa iti spun ceva de la inima la inima. Dupa nume esti ungur. Am fost la scoala cu unguri, am lucrat cu unguri. Pot sa spun ceva ce am constatat la nivel personal. Ungurii au o noblete personala pe care noi romanii ne lupatm/chinuiam sa o obtinem. Imi face impresia ca esti trait prea mult primtre romani ca te asemeni cu noi. Nu iti sta bine ce faci…Ca si credincios..incerc sa zic, dar s-ar putea sa nu scriu bine”nogy boi”. Sper ca ma intelegi! Multumesc

 3. Probabil că acest individ ar trebui caterisirit. Nu stiu care sunt motivele pt caterisire la protestanţi ştiu doar că ei sunt mai permisivi, la ei se poate mai mult) dar în ortodoxie se pedepseşte cu caterisirea clericul care (doar câteva din multele motive):
  – Aduce la altar altă jertfă decât cea rânduită de Domnul Hristos. 3 Ap.1; 28, VI Ec.
  – Comunică sau se roagă cu un alt cleric caterisit. 1 Antiohia. Se face vinovat de desfrânare, jurământ fals şi furt. 25 Ap.; 4, VI Ec.; 3 Vasile cel Mare.; 42 Ioan Postitorul.
  – Îşi însuşeşte un vas sfinţit din biserică şi-l întrebuinţează spre scopuri necuviincioase. 10, I-II.
  – Bate pe cineva. 27 Ap. 9, I-II. Se permite totuşi ca preotul care are copiii uneori să-i bată pentru a-i educa, dar puţin şi fără mânie.
  – Se castrează pe sine. 23 Ap; 1, I Ec.
  ……………………………………………………………………………………………..

  1. Stimate Laviniu N.
   Bun venit pe tarim evanghelic! Remarcile pe care le faci sunt proba ca esti nou in intelegerea acestei miscari spirituale. Deci cum sa iti spun..intre protestanti si evanaghelici este o diferenta. Exemplele pe care le aduci nu fac nici un sens pentru ca evanghelicii in masa folosesc biblia traducerea Cornilescu. Antiohia/Vasile cel Mare/Ioan Postitorul si probabil si alte nume nu gasesc rezonanta in gindirea noastra pentru ca stam in Cuvint si nu in traditie. Cred ca ar fi bine sa citesti aceasta biblie si ai sa vezi rezultatele imediat. Am impresia ca esti la o rascruce de drumuri. Domnul sa iti deschida intelegerea inainte de ati da cu parerea. Fii totusi atent….evanghelicii sunt lipiciosi..vorbesc mult depre nasterea din nou si pocainta….. Asta e problema lor…sa nu spuna cineva ca e nascut din nou daca nu e…
   Cu apreciere

 4. Eu cred ca “atitidunea” refractara a membrilor din bisericile din diaspora este de fapt o reactie la unele abuzuri comise de unii lideri fara scrupule (nu zic neaparat ca e cazul si in situatia lui Daniel Branzei) dar ce am remarcat este ca liderii bisericilor din diaspora sunt si un fel de lideri ai comunitatii pt ca romanii din diaspora nu au viata sociala cum au “intre romani”. Asa ca, pentru ei e importanta relatia cu pastorul, pe care in prima faza (oricine ar fi el) il venereaza. Acestuia I se urca la cap si din slujitorul modest ne trezim ca avem de-a face cu un om arrogant, care isi permite sa actioneze intr-un mod total necrestinesc (ex: nu da socoteala nimanui pt modul cum se administreaza banii biserici. De regula isi pun un casier care actioneaza strict la comanda bisericii). Daca liderii religiosi din diaspora ar f atat de matralati cum se plang ei atunci nu ar mai alerga si nu ar mai tine cu dintii dupa aceste pozitii. (aratati-mi un caz de pastor din diaspora care atunci cand “functia” ii este amenintata sa nu recurga la toate stratagemele posibile sa-si mentina scaunul. De ce oare? Vor neaparat sa fie “persecutati” in continuare? ). Apoi, daca ar fi atat de umiliti cum zic ei, am avea de-a face cu niste pastor smeriti, ori dupa cum bine stiti, nu e cazul. In al doilea rand, aveti dreptate ca in America se apeleaza destul de facil la tribunal. Dar aici se pune o intrebare: cand ai de-a face cu o nedreptate, oare cine este cel mai in masura sa judece impartial? Acum, cat de prieten ati fi dvs cu Daniel Branzei, tot nu cred ca sunteti atat de naiv sa va convinga ca atunci cand a avut loc acest incident, cu toate ca era presedintele Asociatiei Bisericilor Baptiste din SUA, subalternii sai (care l-au pus in acea pozitie pt ca sunt prieteni vechi) au venit la Los Angeles sa judece cu impartialitate!
  Sotul meu este manager la o companie unde are de-a face cu oamenii si uneori are dispute cu diverse persoane din firma respectiva. Chiar daca uneori discutiile mai devin si aprinse niciodata nu I-a trecut prin cap sa o apuce pe vreo angajata de umeri si sa o stranga pana o invineteste. Oricat am minimiza acest caz, nu cred ca gestul lui Branzai a fost unul normal. (el locuieste de peste 30 de ani in SUA si cred ca stie ca violenta fizica nu e ceva normal aici), Cu atat mai putin normal mi se pare faptul ca femeia respectiva a fost exclusa din biserica, au supus-o oprobiului public.
  Acum, judecati si dvs spusele presedinteleui Eusebiu. Dansul in prima parte il lauda pe D.B. ca “a luat vina asupra lui”. Apoi, in mod paradoxal saluta excluderea enoriasei respective din biserica. Daca pana la urma s-a razbunat pe ea, nu mai e de laudat faptul ca “a luat vina asupra sa”, nu? Apoi si cu luarea de vina e discutabil. Poate dvs nu stiti, dar biserica Betel are aproximativ 35 de participant la serviciile religioase iar “comitetul” este format din neamurile pastorului. Nu exista absolut nicio reactie la propunerile pastorului. Tot ce propune el, comitetul aproba la unison. Deci, decizia “bisericii” de-a o exclude pe femeie a fost de fapt decizia pastorului Branzai. Ei bine, Eusebiu Rusu stia foarte bine aceste aspecte dar, cu buna stiinta, incearca sa induca lumea in eroare sub pretextul ca “apara imaginea baptistilor”. Mentionez ca nu fac parte din biserica Bethel dar cunosc destul de bine situatia din aceasta biserica (de fapt exista o serie de aspecte care sunt bine cunoscute in bisericile baptiste). Daniel Branzei este un tip prietenos, are un stil aparte de-a atrage oameni de partea sa, sa-i de-a dreptate. Ei bine, bazat pe acest fapt dansul isi permite sa recurga la unele atacuri personale cand omul de rand are de-a face cu el. In mintea lui e clar: “te pui tu mine?’, orice ai face “mai multi sunt cu mine” sau “ii invart eu pe toti de numai”. Va dau cateva exemple elocvente: se linguseste pe langa Liviu Tiplea (care este pastorul bisericii baptiste Betania, cu 300 de membri), el conducand biserica Betel (cu 30 de membri). O tot tine si o repeat ca cele doua biserici sunt biserici surori. Aceasta, acum, dupa ce din biserica i-au plecat oamenii in mai multe valuri. (la Betel nu se filmeaza niciodata in sala pt ca se fac de ras cu multimea scaunelor goale de acolo).
  Apoi, priviti linguseala lui Branzei din ultima vreme pe langa pastorii penticostali din L.A. Joi asistentul lui s-a dus la biserica Agape, maine (joi) el se duce sa predice la Emanuel (www.emanuelchurch.com ) , toate acestea ca sa-si spele imaginea deja atat de pata pe care si-a facut-o in mediul Baptist. Cu toate ca este contestat pe plan local (credinciosii baptisti neavand incredere in el din moment ce nu-i calca pragul bisericii), Daniel Branzei avanseaza la nivel de “Asociatie”. Oare cei din cadrul acestei asociatii nu evalueaza “realizarile” pe plan local a unui pastor atunci cand il pleaseaza in fruntea acestei ascociatii? Daca un pastor a falimentat pe plan local, cum ar putea el sa conduca alte biserici sau sa ia decizii la nivel de “Asociatia Bisericilor Baptiste din America de Nord”?
  Sunt doar cateva intrebari la care Daniel Branzei nu are raspuns si de aceea recurge la atac la persoana. la intimidarea celor care isi permit sa-i analizeze la rece conduita si activiatea bisericeasca.

  1. Draga Bonta, multumesc ca ai pus mesaul pe internet. In dimineata in care Daniel Branzai ni la prezentat in clasa de studiu biblic pe care o conducem la data respectiva, eu l-am semnat imediat si l-am dat inapoi! Nu am vazut nici un fel de blesteme… Nimic din ce era scris acolo nu se potrivea cu mine. Cred ca au avut probleme cu “blestemele” doar cei care erau parte din barfa care functiona la data respectiva. Cred ca faci aprte din cei care in bisericile lor raspunzi la telefoanele care raspindesc vesti care te fac sa vezi pe altii mai jos decit tine…Realitatea este ca simpla idee ca poti sa “indrepti” lucrurile, produe o mancarime de degete…
   Daca pot sa iti sugerez.. cred ca este bine sa citesti bibilia, poate de mai multe ori si apoi sa tragi concluziile. De ce zic asta? Iata un exemplu: Eli ii spune lui Samuel: Domnul sa se poarte cu toat asprimea daca imi ascunzi…” Ce zici?

 5. Acestia sunt fariseii zilelor noastre. Nici ei nu intra in Imparatia lui Dumnezeu si nu-i lasa nici pe altii sa intre. S-a incimentat o idee gresita in Protestantism cum ca fariseii, care blocheaza accesul la Hristos, ar fi doar din randul preotilor bisericilor istorice si nu exista astfel de caractere in fruntea bisericilor protestante. Iata ca exista. Eusebiu Rusu si Daniel Branzai sunt doar doua cazuri din multele exemple de acest gen din bisericile neoprotestante. Ei au memorat niste versete biblice doar ca ii admonesteze pe altii cu ele si sa se scoata pe ei in evidenta, sa isi trambiteze asa zisa neprihanire inaintea oamenilor. Dan Branzai a fost aclamat de publicul inept in timp ce el compunea scrisori de imprecatii impotriva membrilor bisericii si-a familiilor acestora.

  http://rousa.blogspot.com/2014/10/scrisoarea-de-blestem-bisericii-bethel.html

  Biblia spune “nimeni nici macar sa nu gandeasca rau in inima lui cu privire la aproapele”. D-apoi sa mai pui in scris ca Dumnezeu sa-i pedepseasca cu toata asprimea nu doar pe ei ci si pe familiile lor?!

 6. Deci de astfel de anomalii se ocupa pastorul D.B. in 2009 cand el trecea in fata comunitatii ca “frate bun de credinta”? Oare ce-a pazit faimoasa Asociatie a Bisericilor Baptiste Romane din America de Nord in acea perioada? Oare deviatiile acestea de la normele elementare ale crestinului n-au ajuns si la urechile distinsilor pastori de la RBA? Acum se intelege mai bine de ce tin ei cu tot dinadinsul ca astfel de abateri sa ramana in continuare ascunse! Este incredibil cum pastorii din Asociatie au putut sa de-a credit unui astfel de slujitor al anvonului. No offense dar de aici reiese clar lipsa de discernamant spiritual a pastorilor baptisti, in special a celor din Romanian Baptist Association.

  1. Draga Dorell, dupa nume esti o persoana tanara….pe vremea mea numele erau mai de ale casei-Ion, Gheorghe, Maria, Lenuta. La nivel personal, ai un nume frumos!!!!
   Daca imi ingadui as dori sa te ajut in intelegerea unor lucruri. Observ ca nu ai cunostinta cum functioneaza bisericile baptsite. Fiecare biserica baptista este independenta si este constituita din membrii locali. Acestia impreuna iau decizii prin cei ce ii reprezinta prin alegeri.Patorul si Consiliul (asa este specificul la Bethel) comunica deciziile lor si orice membru are dreptul sa observe neregularitatile care pot aparea si sa ceara sa fie indreptate/corectate. Bisericile -independente- se unesc benevol cu alte biserici-independente-si impreuna formeaza Asociatia Bisericilor Baptiste Romane din Statele Unite si Canada. Deci fiind o parte de benevola de asociere, ideea de “centru”nu exista, punct!!!!!!! Cauta alte argumente ca sa descoperi greseli…. Termin cu inceputul…. Am convingerea ca esti o persoana tanara. Ce s-a intimplat, s-a intimplat in 2011. Inca mai stai acolo? Numai pentru faptul ca cineva pus pe scandal vrea scandal? Sfat de persoana trecuta un pic prin viata. Mergi inainte si nu privi inapoi! Cind poti viziteaza Bethelul si vei acea un soc pozitiv cind il vei cunoaste pe Branzai! Apropo, numai de persoanele importante ai ce vorbi mult timp….Ce zici?
   Cu bine

 7. Stimata Andrada,
  Nu pot sa nu remarc modul laborios in care analizati comunitea romanesca din USA. Sunt doar un pic derutat de remaca in care spuneti ca noi cei de aici nu avem o viata sociala cum au “intre romani” Ca sa va spun drept eu de aceea am plecat din Romania ca nu mi-a placut ce se facea acolo. Deci…..nu duc dorul a ceva mai mult romanesc?!?!?!?!
  Veniti cu remarca, intre aletele, ca pastorii isi pun casier pe un prieten ca sa nu dea socoteala de ceea ce fac cu banii… Regret ca nu cunoasteti sistemul de la Bethel. La sedinta anuala fiecare participant primeste un document in care sunt trecute intrarile si iesirile financiare, salarul pastorului, al celui care matura, etc. Si nu in nici un caz, NU, casietul nu este acolo pentru ca ar fi prietenul pastorului ci pentru ca l-am ales cu totii pentru studiile facute la Timisoara corelate cu ceea ce ii cerem sa faca. Poate asta este regula sa nu se dea socoteala, nu stiu..Dar daca este asa indiscutabil noi suntem exceptia.
  Vorbiti despre o “agatare” de slujbe…” Imi aminteste de nomenclatura, de alta data, vreau sa va spun ca pastoria nu este o slujba ci o “chemare “, iar Domnul nostru Isus Hristos a spus ca “lucratorii sunt putini” deci nu vad de unde ar fi temerea aceasta de pierdere de slujba… Daca nu ai “chemarea” pleci, daca o ai ramii-vezi cazul Branzai.
  V-as ruga ceva frumos… Nu numiti pe fratii si surorile de la Bethel “naivi”. De ce o zic, va spun. Intre noi sunt citiva medici si o pleada de pesonal medical de valoare si bine platit, un grup sanatos ca numar de ingineri si un numar de profesori. Aici nu pun genreatia noua care ne va intrece pe cei veniti din Romania. Atunci cind luam o decizie o luam prin consult si rugaciune si mai ales responsabilitate.
  Din ceea ce spuneti despre Eusebiu Rusu si presedentia asociatiei, este clar ca nu faceti parte dintre credinciosii baptisti. Va explic: baptistii din USA si Canada sunt cam 6/7 mii. Presedentia trece prin roatie de pe coasta de est a continetului pe coasta de vest. Fiindca suntem putini este imposibil sa nu ne cunoasten si sa fim prieteni. Deci imposibil sa fii propus presedinte si ales presedinte de cei care nu iti sunt prieteni…nu se poate altfel!?!?!?!
  Eusebiu Rusu nu a venit cu concluzii personale ci a facut public celor ca nu stiau concluziile altora.
  La ultima sedinta secretarul bisericii ne-a prezentat membralitea. Suntem 193 de membrii activi. De unde ati scos “chestia cu 30-pentru ca o stiti” stau si ma intreb…. Pot sa banuesc ca aveti informatiile de la telefon. Va sunt date de cineva rauvoitor..De la imima la inima,…ati cazut in capcana…
  Filmarea numai a pastorului nu este decizia lui in nici un caz. Au fost plangeri ca de “aia e camera spre biserica ca sa ne spioneze Branzai”. Personal si numai personal, deci remarca nu are nimic oficial. Eu cred ca sunt unii care nu se simt confortabil sa fie vazuti de cunostinte/prieteni/familie etc. jucindu-se cu telefonul sau dormind, sau ..regret ca spun poate scobindu-se in nas… cum am zis e remarca mea. Sper ca am avut un iz comic…
  Mai departe trag concluzia ca nu sunteti nici penticostala. Daca ati fi ati stii ca pastorul asistent al fratelui Branzai este cuscru cu pastorul penticostal. Cum asa? Fratele sotie pastoruli baptist este casatorit cu sora pastorului penticostal. Nu va intreb cine sunteti… nu este important…
  Vin cu o propunere: faceti-ne o vizita la Bethel in insorita Californie ca sa va convingeti la fata locului de realitate. Sotul dumneatale are serviciu stresant si sunt convins ca merita un concediu!!!!! Dar multa atenite…Baptstii vorbesc mut despre nasterea din nou, despre viata nou despre maturisirea Domnului Isus Hristos in apa botezului, despre un nou inceput la o viata nou.Au un mod tare dulce de a se purta si am vazut-o chiar eu persoane care ne-au trecut pragul le-a placut ce au vazut si auzit si au devenit si ei credinciosi baptisti. Stiu ca va cer sa va asumati niste riscuri colosale dar va zic: MERITA!
  Cu sinceritate

 8. Stimate domnule, Stefan Fericean,

  Fara a recurge la atac la persoana, vreau sa fac urmatoarele precizari.
  1. Este laudabil ca la Bethel se intampla lucruri frumoase. Acestea insa nu le justifica pe cele mai putin frumaose.
  2. De la Bethel au fost excluse persoane pt abateri minore in timp ce unul care slujeste in acea biserica este invinuit ca nu are copiii cedinciosi. Nu stiu exact ce pozitie indeplineste acel personaj sau daca el exista.

  http://www.infocrestin.com/%e2%80%9ecalendarul-ortodox%e2%80%9d-cu-gay-loveste-din-nou-editia-2015/

  3. Consider ca daca se inghite camila ar trebui lasat si tantarul …
  4. Scrisoarea de juramant cu blestem (pt ca exact asa se numeste in limbaj ortodox ceea ce-ati facut la Betel) nu are nicio justificare biblica. Dimpotriva, Biblia spune ca da al nostrum sa fie da si nu al nostru sa fie nu. “Ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau”. Trebuie sa admiteti ca s-a gresit cu acea scrisoare. Daca toti gresim in multe feluri de ce va este atat de greu sa va recunoasteti pacatele in mod specific? La modul general le recuosc si cei mai ipocriti oameni din lume.

  5. Ce s-a intamplat (negativ) la Betel poate sa se intample in multe alte biserici. A fost criticat pastorul dvs pentru ca de la el se astepta mai mult.

  http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2014/11/daniel-branzei-la-biserica-romana-din.html?m=1

  6. Nu inteleg de ce crestinii sunt atat de ipocriti incat tin lectii de morala altora, 7 days a week, si cand sunt supusi aceleasi analize, pozeaza imediat in victime. Vi se pare normal ce face pastorul dvs, ca ii ia pe toti la purecat in timp ce considerati neadecvat ca problemele din propria-i ograda sa fie expuse opiniei publice. Cred ca orice individ de pe lumea aceasta care se ridica sa critice pe altii, si si-a facut o patima din aceasta, trebuie sa fie dispus sa accepte sa fie si domnia sa examinat. Nu mi se pare normal sa strigam doar dupa altii iar cand noi suntem invinuiti de acte de injustitie, sa ne transformam in mod subit in vcitme. Va recomand sa respectati si punctele de vedere ale altora, in special a celor care considera ca ce s-a intamplat la BETHEL nu are de-a face cu crestinismul.

  7. In rest, dvs sa o tineti in continuare cu partea muzicala. Faceti treaba foarte buna.

 9. Referitor la invinuirea unui slujbaj de la Betel ca n-ar avea copiii (baiatul sau fata) in ordine din punct de vedere moral. Vreau sa spun ca nereguli au existat in toate bisericile nou testamentale dar nicaieri nu au existat pacate atat de grave ca la Corint. Daca nu ne place nimic din ce s-a intamplat la Corint, de ce sa luam partea cea mai hidoasa de acolo?
  Repet, nu stiu care au fost acuzatiile care planeaza asupra unora din conducerea bisericii dar daca e asa cum se aude, e foarte grav. Sacul si cenusa ar fi solutia sau metoda la care a recurs Pavel Chiu cand Aurel a luat-o pe aratura. Ca unul care nu stiu prea multe dar contez pe transparenta si onestitatea va pun urmatoarea intrebare: au existat obiectii din partea bisericii atunci cand ginerele domnului Branzai a fost propus pentru ordinare? Daca da, ce anume i se reprosa individului respectiv? Daca nu au existat acuzatii serioase si omul intruneste intr-adevar calitatile mentionate in Biblie, atunci ferice de congregatia dvs.
  Nu mi se pare insa normal sa se treaca peste niste lucruri mai serioase in timp ce altii sunt exclusi din biserica pt ca au vorbit impotriva pastorului. Ce mare delict ! Mai mare nici nu se putea! Ar fi trebuit sa se de-a un comunicat sa ni se spuna ce anume au vorbit despre pastor si sa se demoleze fiecare acuzatie in mod punctual. E simplu sa zici “nu e adevarat”, fara sa demolezi punct cu punct aceste acuzatii. Daca tot ceea ce s-a vorbit si s-a scris a fost neadevarat atunci ferice de domnul Branzai pt ca a fost acuzat pe nedrept. M-as bucura sa iasa la fel ca Samuel odinioara si sa puna intrebari congregatiei: “am luat eu bani de la voi? Mi-ati platit vreunul dintre voi vreo calatorie de vacanta? Am barfit eu vreun membru al acestei biserici? Si tot Betelul sa spuna: “Nu, pastore Branzai. Nu ai luat cadouri de la noi, nu ai facut partinire intre membrii bisericii si nu ai obiceiul sa-i barfesti pe fostii sau pe actualiii membri ai bisericii.

  Apoi o ultima intrebare; de ce a platit biserica Betel cheltuielile de judecata ale lui Daniel Branzai? Daca dvs, ca biserica I-ati platit cheltuilile de judecata pt o fapta pe care a comis-o sau pentru o situatie neplacuta in care a ajuns, atunci ar fi normal ca fiecare membru din biserica sa beneficieze de aceasta “ajutorare frateasca”.

  Se spune ca cei care il sustin pe domnul Branzai au ceva la activ. Cam toti au calcat pe bec intr-un fel sau altul iar domnul Branzai nu raspunde in fata nimanui pt faptele pe care le face. Cand a fost luat la intrebari pastorul DB ultima data de catre comitet? Cand comitetul I s-a opus vehement si pastorul sa recunoasca, ca au dreptate, ca nu a fost biblic cum a propus el? As putea continua cu intrebarile la care presupun ca veti raspunde prin deturnarea subiectului.

 10. Realitatea este ca nu sunt prea multi cei care citesc comentariile..si chiar mai putini cei care raspund la comentarii. Eu am raspuns ca sunt pensionar si ma plictisesc…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Close