Quantcast
Studiu: Protestanții se evidențiază ca oameni harnici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Studiu: Protestanții se evidențiază ca oameni harnici

Protestanţii ies în evidenţă ca fiind oameni foarte muncitori, care lucrează multe ore pe zi şi care încearcă să îmbine cât mai bine posibil slujba cu viaţa personală, potrivit unui nou sondaj al Evangelical Alliance.

Foto: lusoia.comPotrivit raportului „Working Faithfully”, nu mai puţin de 37% dintre protestanţi lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, chiar şi 50 de ore, mai ales bărbaţii, iar 7% lucrează mai mult de 60 de ore. Dintre participanţii la sondaj, 59% au spus că reuşesc să menţină un echilibru între slujbă şi viaţa personală, un procent mai mic decât cel al funcţionarilor de stat (67%), iar 35% au spus că de multe ori îşi aduc de lucru şi acasă, notează christiantoday.com.

Aproximativ 53% dintre subiecţii sondajului au spus că volumul lor de muncă este acceptabil, comparativ cu 61% dintre funcţionari care au spus acelaşi lucru. Nu mai puţin de 84% se simt apreciaţi pentru munca pe care o fac, faţă de 59% dintre funcţionari. Mai bine de 93% spun că se bucură de slujba pe care o au şi le place, în timp ce 11% au declarat că de multe ori se plictisesc sau sunt sătui de muncă.

Din raport reiese că protestanţii sunt foarte devotaţii slujbei lor; aproximativ 47% au aceeaşi slujbă de mai bine de 10 ani şi 27% dintre ei, de mai bine de 20 de ani, în timp ce 62% nu şi-au pierdut slujba niciodată.

În momentul alegerii unei slujbe, protestanţii dau mai multă importanţă valorilor şi vocaţiei decât banilor. Doar 22% dintre ei au spus că banii au fost cel mai important factor în momentul căutării unui loc de muncă, în timp ce 69% s-au bazat pe vocaţie. Nu mai puţin de 59% au spus că pentru ei este foarte importantă posibilitatea de a ajuta şi de a servi altora prin munca lor. Aproximativ 82% dintre participanţii la sondaj au spus că autorităţile ar trebuie să facă mai mult pentru cei care vor să lucreze şi nu au unde, iar 40% au spus că biserica din care fac parte oferă ajutor celor care nu au de muncă.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply