Quantcast
STUDIU realizat la Harvard: coronavirusul există în China din august 2019. Beijingul: Este RIDICOL! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

STUDIU realizat la Harvard: coronavirusul există în China din august 2019. Beijingul: Este RIDICOL!

Beijingul a respins ca fiind ”ridicol” un studiu realizat de Harvard Medical School privind traficul din spitale şi datele motoarelor de căutare care sugerează că noul coronavirus s-ar fi putut răspândi în China încă din august anul trecut, iar oamenii de ştiinţă au declarat că nu a oferit nicio dovadă convingătoare despre momentul începerii focarului, transmite Reuters.

Cercetarea, care nu a fost evaluată de alţi oameni de ştiinţă, a folosit imagini prin satelit din parcările spitalelor din Wuhan – unde boala a fost identificată pentru prima dată la sfârşitul lui 2019 – şi date referitoare întrebări legate de simptome pe motoarele de căutare pentru lucruri precum ”tuse ” şi ”diaree ”.

Citeste si: Iată pe scurt de ce „PANDEMIA” de CORONAVIRUS este o înscenare

Autorii studiului au spus că traficul sporit din spitale şi datele de căutare a simptomelor din Wuhan au precedat debutul documentar al pandemiei de SARS-CoV-2 în decembrie 2019.

”Deşi nu putem confirma dacă volumul crescut a fost legat în mod direct de noul virus, dovezile noastre susţin alte lucrări recente care arată că apariţia virusului a avut loc înainte de identificarea în piaţa de fructelor de mare din Huanan (în Wuhan)”, au spus ei.

Paul Digard, expert în virusologie la Universitatea din Edinburgh, a spus că utilizarea datelor motoarelor de căutare şi a imaginilor prin satelit ale traficului din spital pentru a detecta focare de boli ”este o idee interesantă cu o anumită validitate.”

Dar el a spus că datele sunt corelative şi – după cum au remarcat oamenii de ştiinţă de la Harvard – nu pot identifica cauza, informează News.ro.

”Este o lucrare interesantă, dar nu sunt sigur că ne va duce mult mai departe”, a declarat Keith Neal, profesor al epidemiologiei bolilor infecţioase la Universitatea din Nottingham din Marea Britanie.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat marţi: ”Cred că este ridicol, incredibil de ridicol, să vină cu această concluzie bazată pe observaţii superficiale precum volumul traficului”,

Cercetarea de la Harvard, care a fost postată online, a arătat o creştere accentuată a ocupării parcărilor spitalelor, în august 2019.

În august, am identificat o creştere unică a căutărilor despre diaree, care nu a fost observată în sezoanele precedente de gripă sau oglindite în datele referitoare la căutările legate de tuse, a spus el.

Neal a spus că studiul a inclus traficul la cel puţin un spital de copii şi că, deşi copiii se îmbolnăvesc de gripă, nu au tendinţa să se îmbolnăvească de COVID-19.

Citeste si: Bill Gates admite că 700.000 de oameni vor fi răniți sau uciși de vaccinurile sale contra coronavirusului

Digard a avertizat că, concentrându-se doar pe spitalele din Wuhan, cunoscut deja ca fiind epicentrul epidemiei, ”studiul forţează corelaţia”.

”Ar fi fost interesant – şi probabil mult mai convingător – să fi văzut analize de control ale altor oraşe chineze, din afara regiunii Hubei”, a spus el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply