Quantcast
SUA: Femeile afro-americane avortează de patru ori mai mult decât cele albe – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SUA: Femeile afro-americane avortează de patru ori mai mult decât cele albe

Planned Parenthood, rețeaua-gigant de avort din SUA, a anunțat că pregătește o campanie de promovare a avortului pentru femeile din minoritățile rasiale, informează LiveAction.org via stiripentruviata.ro

Totuși, femeile minoritare hispanice fac de două ori mai multe avorturi decât cele albe, iar afro-americanele de patru ori mai multe: rata avortului la afro-americane (25,1) este de aproape patru ori mai mare decât la femeile albe (6,6) și de peste două ori mai mare decât la hispanice (11,7), conform datelor de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din SUA.

Citeste si: FACEBOOK RECUNOAŞTE CĂ A BLOCAT ÎN MOD INTENŢIONAT RECLAMELE PRO-VIAŢĂ ÎN CURSUL VOTULUI DE LA REFERENDUMUL PRIVIND AVORTUL DIN IRLANDA

CDC mai arată că, la fiecare mie de nașteri vii, femeile afro-americane fac 401 avorturi. În rândul femeilor albe, această cifră este de 109.

Deși populația de culoare formează doar 12% din populația SUA, 38% din totalul avorturilor din SUA sunt făcute de femei de culoare, iar Planned Parenthood are o contribuție importantă în acest sens: o cercetare realizată de Radiance Foundation pe baza datelor de recensământ din 2010 arată că 79% dintre clinicile de avort Planned Parenthood se găsesc la distanță de mers pe jos de zonele populate de afro-americani.

Iar Planned Parenthood nu țintește minoritățile de ieri-de azi, ci de la bun început. În 2015, mai mulți pastori de culoare au cerut eliminarea de la Muzeul Smithsonian din Washington, DC a bustului lui Margaret Sanger, fondatoarea Planned Parenthood. Ei i-au scris directorului instituției: „Probabil că Galeria Națională de Portrete nu are cunoștință despre faptul că dna Sanger era în favoarea eugeniei populației de culoare, având o atitudine rasistă față de copiii de culoare și de alte rase și o atitudine elitistă față de cei pe care îi considera slabi de minte.”

Citeste si: Avortul rămâne principala cauză a morții și în 2019

Margaret Sanger scria în 1922 (în Woman, Morality, and Birth Control, New York, New York Publishing Company, p. 12): „Controlul nașterilor trebuie să ducă în ultimă instanță la o rasă mai curată”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply