Stiri externe

SUA îl abandonează pe pastorul Abedini, torturat în închisoarea iraniană

Departamentul de Stat al SUA nu a trimis vineri nici un reprezentant la audierea cazului pastorului american Saeed Abedini, care este torturat de cinci luni într-o închisoare din Teheran, unde ispășește o pedeapsă de opt ani pentru activitatea sa misionară din Iran, scrie Christian Post.

save_saeed_400„E uluitor”, a afirmat Frank Wolf, membru republican din Virginia al Camerei Reprezentantilor și totodată director asociat al Comisiei Tom Lantos pentru Drepturile Omului. „Aproape că nu pot să cred”, a adăugat el. Avocatul lui Abedini, Jordan Sekulow, director executiv al organizației American Center for Law and Justice, care a depus mărturie în cadrul audierii de vineri, a numit absența Departamentului de Stat „ofensatoare”.

„Refuzul Departamentului de Stat de a da mărturie în cadrul acestei audieri critice e ofensatoare pentru familia pastorului Saeed – un cetățean american ținut ostatic într-una din cele mai mortale închisori iraniene. În loc să apară în fața Congresului și să ceară Iranului eliberarea pastorului Saeed, Departamentul de Stat a ales să lipsească, reflectând astfel o lipsă de interes absolut șocantă cu privire la soarta unui cetățean american închis pe nedrept, doar din pricina credinței lui creștine”, a afirmat Sekulow.

„Refuzând să ceară eliberarea pastorului Saeed înaintea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Departamentul nostru de Stat s-a purtat ca un avocat care ia apărarea clientului său pe treptele tribunalului, dar nu spune un cuvânt în fața judecătorului”, a adăugat Sekulow. „Clădirea e ticsită cu oameni”, a răspuns Sekulow ca reacție la explicația Departamentului de Stat cum că „nu au avut pe nimeni disponibil” pentru a-l trimite vineri la audieri. „Însuși faptul că guvernul SUA nu vorbește în acest caz trimite un mesaj foarte puternic”, a conchis el.

Citește și:  Celebrul actor Chuck Norris a devenit pastor. Acum se luptă să câștige suflete pentru Hristos!

Vorbind în legătură cu această oportunitate ratată, soția lui Abedini, care a depus mărturie în favoarea soțului ei, a afirmat: „Sunt dezamăgită că președintele nostru și Departamentul nostru de Stat nu s-au implicat pe deplin în acest caz; sunt dezamăgită că această țară minunată nu face mai mult ca soțul meu, cetățean american, să fie eliberat. Amândoi suntem mândri să fim cetățeni americani. Și mă aștept la mai mult din partea guvernului nostru.”

Abedini, un fost musulman convertit la creștinism în anul 2000, a fost arestat anul trecut și condamnat sub acuzația de atentat la securitatea națională, deși adevăratul motiv este cunoscut ca fiind activitățile sale de plantare de biserici și de construire a unui orfelinat în Iran, țara sa de origine.

semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 59

Close