SUA: Intoleranţa faţă de creştinism e tot mai mare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

SUA: Intoleranţa faţă de creştinism e tot mai mare

Asculta informatia

O serie de incidente recente indică o creştere a intoleranţei faţă de creştinism, în SUA. Christian Post notează câteva exemple.

Stop intoleranta religioasa

(1) Curtea Supremă a decis să excludă pe oricine se roagă „în numele lui Iisus”, dintre cei care se roagă la deschiderea întâlnirilor oficiale ale municipalităţii.

(2) Capelanul militar Gordon Klingenschmitt a fost îndepărtat din funcţie după o controversă legată de faptul că s-a rugat în numele lui Iisus.

(3) O universitate i-a interzis unei absolvente să mulţumească în numele lui Iisus în discursul rostit la festivitatea de absolvire.

(4) Creştinii din SUA trebuie să accepte ca simbolurile creştine să fie ridiculizate în forma unor „opere de artă”, expuse de diverşi artişti. În acelaşi timp, unii redactori au fost sancţionaţi sau chiar concediaţi după ce au republicat caricaturile cu profetul Mahomed, apărute iniţial într-o publicaţie daneză.

Întrebat despre incidentele de acest gen, Brannon Howse, fondatorul postului Worldview Week-end, a afirmat că acestea nu ar trebui să îi surprindă pe creştini, pentru că Iisus însuşi a afirmat că aceştia vor fi persecutaţi. Howse crede că americanii, inclusiv creştinii, iubesc mult comoditatea şi nu agreează ideea de a suferi în numele credinţei lor. În opinia sa, creştinismul multora din SUA este un creştinism gen „vată de zahăr”. Când intoleranţa şi persecuţiile împotriva creştinismului se vor intensifica, mulţi dintre cei care spun astăzi că sunt creştini vor renunţa la creştinism, susţine Howse.

„Să ne amintim că este imposibil să fim uniţi cu lumea fără a face compromis şi să ne aducem aminte că noi suntem mesagerii lui Dumnezeu. Foloseşte toate oportunităţile pentru a prezenta Evanghelia şi întreabă-te «Ce propovăduiesc eu?» Dacă predicăm prin viaţa şi faptele noastre că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul, devenim duşmanii lumii. Iar lumea nu este tolerantă cu duşmanii săi”, a declarat Brannon Howse.

„Toleranţa a ajuns să însemne o respingere totală a creştinismului şi a standardelor morale. Toleranţa modernă redefineşte cuvinte precum «căsătorie», «discriminare», «egalitate», «moralitate» şi chiar «absolut». Cuvântul toleranţă, aşa cum este folosit astăzi, nu include niciodată argumente contrare sau perspective concurente. Toleranţa a devenit orwelliană şi incontestabil de intolerantă”, a declarat Matthew Staver, decan şi profesor de drept la Facultatea de Drept a Universităţii Liberty.

Sursa:semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 20

Close