Quantcast
SUA riscă să devină noul epicentru al pandemiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SUA riscă să devină noul epicentru al pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) constată o ‘foarte mare accelerare’ a numărului de infectări cu noul coronavirus în Statele Unite, care au potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, transmite Reuters, via agerpres.

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA, a declarat Margaret Harris în faţa presei. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, a menţionat ea.

Citeşte şi: CORONAVIRUS: Oportunitate pentru EUTANASIE

Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: ‘Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial’.

SUA ‘au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate’, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează, Margaret Harris menţionând că, la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, 334.981, respectiv 14.510.

Citeşte şi: BLASFEMIE: Biserica Catolică iartă păcatele credincioşilor afectaţi de CORONAVIRUS

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că ‘piaţa mondială … a înnebunit’ şi că guvernului federal ‘nu îi este uşor’ să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply