Quantcast
SUA și Ungaria colaborează pentru promovarea valorilor familiei tradiționale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SUA și Ungaria colaborează pentru promovarea valorilor familiei tradiționale

Prietenia dintre președintele american Donald Trump și premierul maghiar Viktor Orban s-a transformat într-o apropiere extrem de clară între cele două state. Până unde s-a ajuns ne spune magyarhirlap.hu.

La invitația ministrului american de externe, Mike Pompeo, și a  ministrului sănătății, Alex Azar, ministrul ungar fără portofoliu pentru problemele familiei, Katalin Novák, a luat cuvântul la o conferință care a fost organizată online joi după-amiază, pe tema consolidării valorilor familiei.

Conferința a fost un bun prilej pentru semnarea unei declarații comune, care a fost susținută, pe lângă Statele Unite și Ungaria, și de Brazilia, Egipt, Indonezia și Uganda. Prin semnarea declarației comune țările care fac parte din coaliția numită Geneva Consensus sprijină includerea promovării valorilor familiei tradiționale în documentele ONU.

Katalin Novák a declarat, joi, pe pagina sa de socializare Facebook că a acceptat cu bucurie această invitație și a menționat că de ani de zile colaborează cu Departamentul de Stat al SUA în vederea apărării valorilor familiei. 

Valorile aflate la temelia societățiilor noastre sunt sub asediu

Oficialul ungar a subliniat în luarea sa de cuvânt în cadrul conferinței amintite: Trăim într-o epocă în care consolidarea alianțelor pentru susținerea familiei are o importanță majoră în domeniul ”apărării celor mai fundamentale valori ale noastre”. În ultimii zece ani valorile considerate temelia societățiilor noastre au fost asediate, deoarece intenția este diminuarea suveranității chiar și în domeniile care  ar trebui să aparțină negreșit competenței naționale. În numele ideologiei gender vor să distrugă instituția căsătoriei și a familiei, și vor, de asemenea, să slăbească tradițiile naționale și religioase.

”Națiunile care nu renunță la suveranitatea lor sunt zilnic stigmatizate și atacate”

”S-a răspândit fundamentalismul drepturilor omului, la presiunea unor minorități zgomotoase vor să redefinească și conceptul privind drepturile omului, iar femeilor li se impun anumite obligații false, precum că trebuie să concureze cu bărbații în toate domeniile vieții și trebuie să renunțe la privilegiul de a deveni mamă”, a mai spus Katalin Novák, care a adăugat: ”Națiunile care nu renunță la suveranitatea lor sunt zilnic stigmatizate și atacate. Ungaria și Polonia îndeplinesc un rol major în Europa în efortul depus pentru apărarea familiei tradiționale”. Oficialul ungar a mai evidențiat în luarea sa de cuvânt și rezultatele obținute prin programele de susținere a familiei și a pledat pentru o cooperare internațională mai strânsă pentru apărarea valorilor familiei.

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20201022-amerikai-magyar-osszefogas-a-csaladokert

Traducerea:Rador pentru evz.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply