Quantcast
SUA: Un an de închisoare pentru autorul filmului ”Inocenţa musulmanilor” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

SUA: Un an de închisoare pentru autorul filmului ”Inocenţa musulmanilor”

Autorul filmului anti-islam care a declanşat proteste în ţările arabe a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare după ce a admis că şi-a încălcat regimul de libertate condiţionată impus într-un dosar de fraudă bancară, a anunţat un tribunal din Los Angeles, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Mark Basseley Youssef, în vârstă de 55 de ani, şi-a atras furia comunităţii islamice internaţionale, sub pseudonimele Nakoula Basseley Nakoula şi Sam Basile, ca autor al filmului ‘Inocenţa musulmanilor’, considerat jignitor la adresa profetului Mahomed. Un fragment din acest film, un clip de 14 minute distribuit pe YouTube, a declanşat un val de violenţe în Orientul Mijlociu, soldate cu peste 50 de morţi, între care ambasadorul american în Libia.

Basseley Youssef, rezident în California, a fost pus în arest la scurt timp după aceste incidente, acuzat că şi-a încălcat condamnarea primită în 2010 pentru o fraudă bancară care implicase pierderi de 800.000 de dolari, potrivit ziarului Los Angeles Times, citat de EFE. Din cauza acelei infracţiuni bancare, Mark Basseley Youssef petrecuse 21 de luni în închisoare, iar la eliberare i se impusese condiţia de a nu folosi calculatorul sau internetul fără acordul expres al autorităţilor.

Miercuri, acuzatul a admis că a comis patru infracţiuni – între care folosirea de identităţi false – pentru ca Parchetul să-şi retragă mai multe capete de acuzare.

Judecătorul a optat pentru a-l trimite din nou la închisoare, pentru ‘înşelăciune în formă continuată’. După îndeplinirea pedepsei de un an de închisoare, Mark Basseley Youssef va rămâne în regim de libertate condiţionată timp de patru ani.

Despre

Leave a Reply