SUA: Universitate catolică deschide un centru pentru drepturile LGBT, într-un spirit iezuit – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

SUA: Universitate catolică deschide un centru pentru drepturile LGBT, într-un spirit iezuit

Asculta informatia

Pe 14 februarie 2020, Universitatea Catolică Gonzaga și-a deschis noua  clinică Lincoln LGBTQ+ pentru drepturi în Spokane, WA, campusul său. Conform lui Jacob Rooksby, decan la Școala de Drept a lui Gonzaga: „Școala de Drept Gonzaga este una dintre doar o mână de instituții de învățământ superior din toată țara pentru a lansa acest tip de inițiativă.”

Dintr-un comunicat de presă care anunță deschiderea Clinicii pentru Drepturi LGBTQ +:

Gonzaga se va alătura școlilor de avocatură din universități precum Harvard, Cornell, Emory și UCLA pentru dezvoltarea unei clinici LGBTQ+, toate fiind concentrate pe divulgarea și promovarea reformelor care susțin cei care sunt marginalizați și subestimați din cauza identității sau expresiei de gen. .

Jason Gillmer , profesor și director al Centrului pentru drepturile civile și ale omului Gonzaga, a declarat:

„Clinica pentru drepturi LGBTQ+ Lincoln oferă o oportunitate specială studenților de drept din Gonzaga pentru a ajuta la protejarea și promovarea drepturilor comunității LGBTQ+, atât la nivel regional, cât și național.” El a continuat: „Prin intermediul Centrului, clinica va oferi, de asemenea, studenților și facultăților oportunități de a se angaja în discuții de politici mai largi despre drepturile LGBTQ+, în timp ce noi continuăm să luptăm pentru egalitate.”

Citeste si: Anticristul de Papa Francisc, către un bărbat gay: „Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa”

Clinica a primit o „donație semnificativă” de la elevul Joe Lincoln, elev al lui Gonzaga – care servește și ca regent al Universității; De asemenea, Lincoln a donat 100.000 de dolari către Gonzaga LGBT Center numit Lincoln LGBT Center – primul astfel de centru la o universitate iezuită. În 2016, Centrul a găzduit un spectacol de drag , la care a participat profesorul de filozofie Fr. Timothy Clancy, în onoarea săptămânii de „mândrie”.

Conform paginii web a Centrului:

Dorim ca oamenii pasionați de Gonzaga și persoanele pline de culoare să știe că centrul dvs. de resurse LGBTQ+ este un loc în care vă puteți relaxa cu oameni care nu numai că vă vor accepta, dar fac și ceea ce putem pentru a vă ajuta să vă dezvoltați în mod holistic pe tot timpul dvs. la Gonzaga, în spiritul bazat pe iezuitul universității noastre.

Câteva alte universități iezuite din SUA au o istorie de advocacy LGBT; acestea includ: Universitatea din San Francisco , Fordham , Seattle University , Creighton University și Georgetown .

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

Close