Quantcast
Sudan: Creștinii forțați să fugă în sud – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sudan: Creștinii forțați să fugă în sud

Războiul civil continuă să dezvolte în Sudan, iar creștinii au fost vizați într-un atac în timpul liturghiei din 14 mai. Forțați, credincioșii părăsesc nordul țării în masă.

Duminica trecută, o biserică coptă din Omdurman, foarte aproape de capitala sudaneze Khartoum , a fost atacată în timpul liturghiei. Liderii bisericești îi încurajau atunci pe credincioși să-și deschidă porțile creștinilor din orașele învecinate, fugind și de violența războiului civil. De luna trecută, conflictul dintre șeful armatei regulate, Abdel Fattah al-Burhan, și liderul RSF, Mohamed Hamdan Dagalo a devastat țara. Sunt mii de morți iar Bisericile creștine sunt vizate în mod deosebit.

Creștinii fug spre granița Sudanului de Sud. Această situație „ar putea afecta potențial milioane de oameni, inclusiv copii și necesită o creștere substanțială a ajutorului umanitar”, a declarat Emmanuel Isch, directorul ONG-ului creștin World Vision Sudan, în rubricile serviciului de știri Religion . 

Ei sunt o minoritate în Sudan, reprezentând doar 5,4% din populație. În trecut, regimul militar în vigoare ataca deja bisericile și mulți pastori au fost închiși.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply