SUDAN: ESTE PREVĂZUTĂ ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU SCHIMBAREA CREDINȚEI

Asculta informatia

Guvernul de tranziție al Sudanului pregătește reforme legislative majore în domeniul libertății religioase relateaza, Porti Deschise

Acestea vizează, printre altele, și renunțarea la Islam, care se pedepsește încă cu moartea. În afară de aceasta, este prevăzută desființarea «comitetelor bisericești», instituite de stat.

Citeste si: Iată pe scurt de ce „PANDEMIA” de CORONAVIRUS este o înscenare

Justiția sudaneză se bazează pe Scharia (dreptul islamic). Conform articolului 126, actual valabil, al Codului penal sudanez din 1991, renunțarea la Islam se pedepsește cu moartea. Blasfemia (defăimarea lui Dumnezeu) este considerată în Sudan a fi un delict, care poate fi sancționat cu până la șase luni de închisoare, cu biciuirea și cu o amendă.

Președintele de odinioară Omar Al-Bashir a insistat asupra unei interpretări mai severe a Shariei. Guvernul său a instituit «comitete bisericești», care, împotriva voinței bisericilor, au preluat controlul administrativ asupra proprietății bisericești. Din acest motiv, în anul 2017, conducătorii bisericii sudanezi au adresat o scrisoare de protest președintelui, având ca mesaj principal împotrivirea cu privire la exproprierea de facto a bisericilor, cauzată de aceste comitete. Acest fapt a condus la distrugerea bisericilor și la atacuri violente, mai mulți conducători ai bisericii au fost acuzați și arestați.

Conducătorii locali ai bisericilor au salutat anunțul ministrului Cultelor Nasr al-Din Mufreh de a desființa comitetele bisericești de stat. Jo Newhouse, purtătorul de cuvânt de la Open Doors, responsabil pentru Africa Subsahariană, a subliniat însemnătatea schimbărilor vizate: «Sunt evoluții demne de luat în considerare. Noi însă cerem urgent Ministrului Cultelor să ne asigure de punerea în aplicare promptă a Ordonanței de către toate partidele importante, iar bunurile sechestrate de către comitete să fie restituite bisericilor.»

De fapt, nu ne rămâne decât să așteptăm în ce fel vor fi acceptate inițiativele Guvernului de către susținătorii fostului regim. Open Doors se află în legătură strânsă cu creștinii sudanezi, care, în ciuda schimbărilor politice, din cauza credinței lor, sunt supuși în continuare unor presiuni masive. În plus, aceste evoluții îmbucurătoare sunt pentru creștinii de proveniență musulmană umbrite de starea economică devenită și mai precară din cauza Covid-19.

Citeste si:  Bill Gates admite că 700.000 de oameni vor fi răniți sau uciși de vaccinurile sale contra coronavirusului

Cu toate acestea, după mulți ani de prigoană dură în țară, indiciile unei schimbări reale s-au înmulțit!

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *