Sudan: Legea islamică a apostaziei a fost abrogată

Asculta informatia

Legea apostaziei din Sudan, care prevedea pedeapsa cu moartea pentru părăsirea islamului, a fost abrogată în cele din urmă. Acesta a fost un motiv de bucurie pentru creștinii sudanezi, în special pentru cei convertiți de la islam.

Modificarea legii, care a fost adoptată fără obiecții de către Consiliul Suveran în aprilie, acordă totodată libertăți interzise anterior.

Citeste si: Fiica unui pastor penticostal decedat la Spitalul din Lugoj acuza un medic ca i-a jignit grav tatal: “A strigat in salon ca toti crestinii daca ar muri nu i-ar parea rau”

Acestea includ libertatea femeilor de a călători în străinătate cu copiii lor, fără a avea consimțământul scris al soțului sau al unui membru de sex masculin din familie și incriminarea mutilării genitale a femeilor.

Noua modificare a pus capăt restricțiilor de lungă durată introduse în regimul de 30 de ani al fostului dictator, Omar al-Bashir, răsturnat de la putere în aprilie 2019. În timp ce apostazia fusese deja incriminată în baza codului penal anterior al Sudanului, regimul al-Bashir a condus sistemul juridic al țării spre o interpretare ultraconservatoare a șariei (legea islamică). Islamiștii din Sudan au cerut ca guvernul să fie răsturnat ca reacție la reforma codului penal. Clericul islamist ultra-conservator, Abdel-Hay Youssef, acum autoexilat în Turcia, a descris reformele drept un „război împotriva virtuților” și a chemat armata să intervină pentru „apărarea legii lui Allah”.

Sudanul este una dintre puținele țări din lume în care oamenii au fost executați oficial pentru apostazie în vremurile moderne.

Modificările includ un articol care interzice takfirul – acțiunea de a acuza un alt musulman că este un apostat, făcând astfel legală uciderea acestuia. „Takfirul a devenit o amenințare pentru securitatea și siguranța societății”, a spus un ministru.

Barnabas Found

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =