Quantcast
Sudanul de Sud: Campania de intensificare a păcii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sudanul de Sud: Campania de intensificare a păcii

Participanții unei conferințe de pace și conciliere din statul Jonglei, Sudanul de Sud, au făgăduit să-și intensifice apelul pentru pace, și în același timp au condamnat atacurile lansate împotriva noii republici Sudanul de Sud, din cadrul Sudanului de Nord, raportează CISA.

Promisiunile au fost făcute la Conferința pentru Pace, Reconciliere și Toleranță a Comunităților Statului Jonglei, organizată în Bor, în perioada 1-5 mai 2012, care a fost organizată de către Comitetul prezidențial sub președinția Arhiepiscopului Daniel Deng Bul.

Potrivit unei declarații trimise către CISA din partea lui John Ashworth, consilier din Sudanul de Sud cu Forumul Ecumenic, conferința a fost asistată de excelența sa guvernatorul Kuol Manyang Juuk; miniștri naționali și de stat; membri ai adunărilor naționale și legislative-statale, președinți ai comisiilor naționale; comisari județeni; lideri religioși; intelectuali; UNMISS; experți și observatori internaționali.

Participanții și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește comportamentul agresiv al Guvernului din Sudan, continuând bombardamentul asupra civlilor nevinovați, și susținerea lor pentru rebelii milițiilor din Republica Sudanul de Sud.

Ei au fost, de asemenea, alarmați de agravarea conflictului și insecuritatea din rândul comunităților statului Jonglei, și au afirmat dorința și angajamentul pentru pace, reconciliere, toleranță și coexistență pașnică.

Aceștia au binevenit, de asemenea, decizia guvernului național de a dezarma civlii din întreaga țară, și mai ales din statul Jonglei, și au promis susținere pentru dezarmarea completă și rolul pozitiv al Armatei de Eliberare a Poporului Sudanez (SPLA) pentru securitate crescândă și protecție, și pentru conducerea sa responsabilă în perioada campaniei de dezarmare.

Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply