Suedia propune subvenționarea „Turismului de Avort” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Suedia propune subvenționarea „Turismului de Avort”

Partidul Verzilor din Suedia a propus ca plătitorii de taxe din regiunea Skåne, în sudul țării, să strângă bani pentru avorturile polonezelor care vin aici pentru a avorta.

Contribuabilii din Suedia ar trebui să ajute prin subsidii femeile din Polonia care doresc să avorteze, a propus Partidul Verzilor, după ce o instanță poloneză a respins un amendament legal care le-ar fi permis medicilor să efectueze avorturi în ultima lună de sarcină, în cazul feților cu dizabilități.

În prezent, Polonia permite doar avorturile în cazuri de viol, incest și punerea în pericol a vieții mamei.

Mätta Ivarrson, lidera Partidului Verzilor din regiunea suedeză Skåne, a comentat propunerea formațiunii sale, declarând la postul de televiziune SVT:

„Polonezii trebuie să știe că nu sunt singuri în această luptă. Femeile poloneze au și ele dreptul de a dispune cum doresc de corpul lor.”

Lidera ecologistă a adăugat:

„După o luptă lungă și încăpățânată, femeile suedeze au ajuns să aibă dreptul de a dispune de trupul lor protejat de lege. Dar acest lucru nu a fost dintotdeauna. Situația s-a schimbat nu cu mult timp în urmă. În anii 1960, mii de femei poloneze călătoreau în Polonia, unde avortul era legal (în comunism). Acum, este timpul să ajutăm și noi pentru ce am primit.”

Vezi continuarea pe: https://europanews.ro/suedia-propune-subventionarea-turismului-de-avort/

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close