Stiri externe

Suedia se confrunta cu poligamia imigrantilor, interzisa prin lege

Modul in care Guvernul suedez va rezolva poligamia este o necunoscuta, data fiind natura sa religioasa care l-ar obliga sa critice Islamul. Atat aceasta practica, la fel ca si casatoriile cu minore sunt interzise in Suedia, dar sunt permise daca sunt legalizate in tara de origine.

Imigratia musulmana in Europa a adus cu sine numeroase provocari pentru societatile deschise care vad cum unele din fundamentele sociale si legale sunt amenintate de anumite obiceiuri musulmane. Unul dinte obiceiuri este poligania, acceptata de islam.

In august 2016, unul dintre fondatorii Uniunii Comunitatilor Islamice din Italia, Hamza Piccardo, a cerut legalizarea acestei practici (intotdeauna in sensul unui barbat casatorit cu mai multe femei) cu argumentul ca daca dreptul de a se casatori persoane de acelasi sex, este numai „chestiune de drepturi civile, atunci poligamia este un drept civil”.

Continuare in https://karensmithdotblog.wordpress.com/2018/12/18/suedia-se-confrunta-cu-poligamia-imigrantilor-interzisa-prin-lege/

https://www.actuall.com/familia/suecia-se-enfrenta-a-la-poligamia-inmigrante-prohibida-por-su-ley/

Karin Smitovitz

Citește și:  SLOVACIA INTERZICE EFECTIV ISLAMUL ÎN ȚARĂ, INTERZICE MOSCHEILE
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 60

Close