Suedia: tot mai multa imigratie

Asculta informatia

Expertul suedez de terorism, Magnus Ranstorp, a avertizat recent Suedia impotriva posibilitatii de a primi nu numai teroristii ISIS, ci nici sotiile si copiii lor, despre care a spus ca prezinta un risc pentru securitate: „Unii dintre ei au invatat cum sa ucida … identitatea lor va fi legata pentru totdeauna la timpul lor petrecut cu ISIS … „

Noul guvern al Suediei, care in sfarsit a fost infiintat in ianuarie dupa luni de intarziere, introduce politici care vor duce la o mai mare imigratie in Suedia, in ciuda faptului ca principalul partid de guvernamant, social-democratii, care si-au prezentat mandatul cu promisiunea de a restrange politicile de imigrare.

Este reintrodus dreptul la reintregirea familiei pentru acele persoane care nu au statut de refugiat dar carora li s-a acordat azil in Suedia, o masura care se estimeaza ca va aduce cel putin 8.400 de imigranti in Suedia in urmatorii trei ani.

Potrivit ministrului imigratiei, Morgan Johansson, aceasta masura va „consolida integrarea”, desi nu a explicat cum. „Cred ca este o masura umanitara foarte buna, 90% [dintre cei care se asteapta sa vina] sunt femei si copii care au trait mult timp in lagare de refugiati si care acum se pot reuni cu tatal sau sotul lor in Suedia”, a spus Johansson.

Probabil se referea la faptul ca majoritatea imigrantilor care au sosit in ultimii ani au fost barbati tineri care si-au lasat sotiile si copiii in urma. De asemenea, masura permite asa-numitilor „copii neinsotiti” sa-si aduca parintii in Suedia. Multi dintre acesti „copii neinsotiti” s-au dovedit a fi adulti, nu minori. (Dentistul care a contribuit la expunerea acestui detaliu a fost ulterior concediat).

Johansson a mai spus ca guvernul intentioneaza sa extinda dreptul de a ramane in Suedia introducand „noi motive umanitare pentru protectie”. Acest lucru inseamna ca persoanele care altfel nu ar fi eligibile pentru un permis de sedere vor putea acum sa primeasca permis de rezidenta din urmatoarele motive, conform lui Johansson: „Pentru cazurile foarte sensibile, trebuie sa existe posibilitatea de a spori optiunile de obțtnere a permiselor de sedere, cum ar fi cazurile in care oamenii sunt foarte bolnavi, fragili sau foarte vulnerabili, de exemplu. Este un grup foarte mic si o mica parte din politica de azil total. Au existat o serie de cazuri frapante in care se considera ca acest lucru nu a functionat bine din punct de vedere pur umanitar … Trebuie sa existe spatiu pentru umanitate si o abordare umanitara chiar si in aceste vremuri. Cred ca acest lucru este important”.

Citeste mai mult pe: https://karensmithdotblog.wordpress.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply