Quantcast
Surprinzătorul top al „exporturilor” şi „importurilor” de misionari creştini – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Surprinzătorul top al „exporturilor” şi „importurilor” de misionari creştini

În anul 2010, aproximativ 400.000 de misionari creştini au călătorit din ţările de origine spre ţări în care numărul creştinilor este încă relativ mic, pentru misiuni de evanghelizare internaţionale. Aproape jumătate dintre ţările care au trimis misionari se află în emisfera sudică a globului, unde, paradoxal, densitatea creştinilor este mai mică decât în nord.

misionari_internationali (Foto: dare2share.org)Ţara care a trimis cei mai mulţi misionari este Statele Unite (cu 127.000 de misionari), de aproape patru ori mai mulţi decât numărul celor trimişi de ţara de pe locul al doilea, Brazilia (34.000). Alte ţări care au trimis un număr semnificativ de misionari sunt Coreea de Sud, India, Filipine, China şi Nigeria.

La capătul celălalt, în topul ţărilor care au primit misionari din alte părţi ale globului se află SUA, Oceania (Australia, Malaezia, Polinezia – inclusiv Noua Zeelandă, Melanezia – inclusiv Papua Noua Guinee şi Micronezia) şi zona Caraibelor. Procentual, ţările care au primit 34% din totalul misionarilor internaţionali.

O examinare a datelor, raportate la un milion de creştini, arată însă un fenomen şi mai intresant. Primul loc îl ocupă Palestina, care a trimis 3.401 misionari la un milion de creştini, urmată de Irlanda, Malta şi Samoa. În acest top, Coreea de Sud ocupă doar locul a cincilea, cu 1.014 misionari la un milion de creştini (scădere de pe locul al doilea în topul din 2009) şi SUA, pe locul al nouălea, cu 614 misionari la un milion de creştini, arată Christianity Today via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply