Quantcast
Surpriza in China: Crestinii au depasit numeric membrii Partidului Comunist – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Surpriza in China: Crestinii au depasit numeric membrii Partidului Comunist

Numarul crestinilor din China a crescut vertiginos in ultimii ani, desi guvernul comunist ii persecuta, bisericile sunt demolate, iar preotii din bisericile clandestine sunt arestati.


Populatia crestina din China a ajuns la aproximativ 100 de milioane, o cifra impresionanta, complet neasteptata pentru Guvern, care incearca din rasputeri sa opreasca raspandirea crestinismului in tara.

Cu toate acestea, statisticienii cred ca numarul crestinilor ar putea fi de trei ori mai mare. Insa si asa numarul celor care au aderat la invataturile crestine depaseste clar numarul membrilor de partid din China, care se cifreaza la un total de 86,7 milioane.

Acest lucru poate fi vazut ca un esec al sistemului, deoarece una dintre ideile sustinute de la revolutia din 1940 este capoporul chinez nu ar trebui sa creada in niciun Dumnezeu, informeazaAcontecercristiano.

Miile de biserici care au fost demolate sau confiscate din ordinul partidului comunist in anii 1950 si 1960 au fost reconstruite aproape in totalitate sau renovate. Unele lacase de cult care functioneaza si in zilele noastre au fost construite in urma cu peste 220 ani.

In ultimul deceniu au fost construite multe biserici unele cu permisiune oficiala, altele fara permisiune, deoarece administratia locala a refuzat.

Cercetatorii acestui fenomen cred ca situatia actuala este ireversibila, desi Partidul Comunist continua persecutiile, distruge monumentele crestine si, conform unei decizii recente, elimina crucile de pe toate bisericile.

www.ziare.com

Despre

Leave a Reply