Quantcast
Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei

Un cleric musulman fundamentalist a primit o condamnare la 11 ani de închisoare cu suspendare pentru ruperea și arderea unei Biblii, a anunțat agenția de presă a Egiptului.

Foto: www.rt.com Curtea de Justiție din Cairo l-a condamnat pe Ahmed Abdullah, dar și pe fiul acestuia, care a primit 8 ani de închisoare cu suspendare pentru același incident. Cei doi mai trebuie să plătească o amendă de 700 de dolari. Sentința poate fi contestată în apel.

Este o condamnare inedită a atacurilor altor credințe, decât cea a islamului. În ultimii doi ani s-au înregistrat din ce în ce mai multe atacuri ale musulmanilor extremiști asupra altor religii, cele mai multe creștine.

Cazurile de blasfemie nu au fost o noutate în Egiptul condus de fostul președinte Hosni Mubarak, dar incidența lor a crescut în ultimele luni, conform Huffington Post. Tendința este văzută ca o reflectare a puterii și încrederii pe care au căpătat-o islamiștii, după ce alegerile prezidențiale au fost câștigate de Frăția Musulmană.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply