Quantcast
Sute de elveţieni protestează la Berna împotriva măsurilor de izolare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sute de elveţieni protestează la Berna împotriva măsurilor de izolare

Sute de persoane au protestat sâmbătă în faţa Parlamentului elveţian la Berna şi în alte oraşe împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, potrivit agenţiei de presă Keystone-ATS, relatează  agerpres.

Elveţia, care a înregistrat peste 1.500 de decese la 30.000 de contaminări, a început totuşi să relaxeze măsurile de izolare, autorizând, în urmă cu două săptămâni, redeschiderea saloanelor de coafură şi a florăriilor. Începând de luni, şcolile, restaurantele, muzeele şi librăriile vor fi de asemenea redeschise, respectând însă condiţii specifice.

Citește și: Papa Francisc: Viitorul vaccin trebuie să fie pentru toți

Manifestanţii au apreciat sâmbătă că restricţiile în vigoare încalcă drepturile fundamentale ale omului sâmbătă şi au huiduit şi flueirat poliţia de la faţa locului, potrivit ATS.

Unii dintre manifestanţi purtau pancarte pe care se afla înscris ”fără măsuri de izolare, Suedia procedează la fel ca Elveţia”.

O sută până la 200 de persoane s-au adunat, de asemenea, la Zurich şi aproximativ 80 la Saint-Gall pentru acţiuni de protest separate de cea de la Berna, potrivit ATS.

Citește și: Video-Acuzații grave: „Familia a primit 30 milioane să declare că a murit de COVID”

Elveţia a intrat în izolare la jumătatea lunii martie, ordonând închiderea şcolilor şi a tuturor afacerilor neesenţiale.

Întâlnirile cu mai mult de cinci persoane sunt teoretic interzise în această ţară.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply