Quantcast
Sute de israelieni au fost arestați după ce au luat parte la un festival religios – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sute de israelieni au fost arestați după ce au luat parte la un festival religios

Poliţia israeliană a arestat 320 de participanţi la un festival unde credincioşii s-au revoltat împotriva restricţiilor legate de coronavirus, informează Reuters via agerpres.

Festivalul anual Lag Ba-Omer a avut loc marţi, la mormântul gânditorului mistic din secolul al doilea Shimon Bar Yochai. La eveniment participă de obicei mii de credincioşi, care se roagă, dansează şi cântă toată noaptea în jurul unor focuri.

Citește și: Asistentă:”Mă uit la ei cum OMOARA oamenii în spitale si nu pot face NIMIC!” -VIDEO

Anul acesta, zeci de israelieni au încercat să pătrundă în mormântul înţeleptului, încălcând astfel interdicţiile menite să împiedice contaminarea cu virus, au declarat mai mulţi poliţişti. A urmat reprimarea manifestaţiei; forţele de ordine au fost atacate de sute de participanţi la festival, care au aruncat cu diferite obiecte, iar incidentul a dus la arestări.

Citește și: Fostul papă îl vede pe ANTICRIST la lucru în societatea modernă

Deşi mulţi rabini au susţinut restricţiile privind adunările publice, impuse în Israel în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, unii evrei ultra-ortodocşi au fost iritaţi de perturbarea ritualurilor religioase.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply