Quantcast
Sute de manifestanţi la Varşovia pro şi contra drepturilor comunităţii LGBT – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sute de manifestanţi la Varşovia pro şi contra drepturilor comunităţii LGBT

Două mitinguri la care au participat câteva sute de persoane, unul favorabil şi celălalt opunându-se drepturilor homosexualilor, separate de forţele de ordine, s-au confruntat duminică în apropierea Universităţii din Varşovia, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Jos cu devierile” a fost unul din sloganurile repetate de manifestanţii anti-LGBT, care se declară victime ale unor „agresiuni”.

Citeste si: Unele măşti au cipuri integrate. Care este scopul folosirii tehnologiei

Unul dintre vorbitori, activista anti-avort Kaja Godek, a anunţat lansarea unei iniţiative populare care urmăreşte adoptarea unei legi menite să interzică paradele homosexualilor şi să pună capăt „propagandei homosexuale”.

În faţa acestui grup, susţinătorii drepturilor LGBT, fluturând steaguri curcubeu sau anarhiste, afişau pancarte pe care se putea citi „Noi suntem poporul”, sloganul protestelor din timpul căderii comunismului la sfârşitul anilor 1980, sau „Orientarea (sexuală n.r.) nu este o alegere, homofobia este o alegere”.

În perioada campaniei electorale a scrutinului prezidenţial din iulie, conservatorii aflaţi la guvernare în Polonia, o ţară profund catolică, au folosit pe larg retorica anti-LGBT, ceea ce a provocat proteste din partea instituţiilor internaţionale. Cu acest prilej, preşedintele conservator Andrzej Duda, reales pentru un nou mandat, a comparat „ideologia LGBT” cu „neo-bolşevismul”.

Începând cu luna august, în Polonia s-au înmulţit manifestaţiile de solidaritate cu comunitatea LGBT şi de protest faţă de brutalitatea poliţiei, după arestarea unei activiste la Varşovia şi a aproximativ cincizeci de protestatari care au încercat să se opune acestei arestări.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply