Quantcast
Sute de musulmani extremişti protestează împotriva construirii unei biserici catolice – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sute de musulmani extremişti protestează împotriva construirii unei biserici catolice

Sute de musulmani extremişti au protestat împotriva construirii unei biserici catolice în Bekasi, argumentând că aceasta ar alimenta furia celor care se împotrivesc sectanţilor.

Foto:asianews.itSutele de protestatari au ieşit pe străzi timp de două zile pentru a manifesta împotriva construirii Bisericii Catolice Saint Stanislaus Kotska, în Kranggan, un district din Bekasi, provincia Java de Vest (Indonezia). Ei cred că această construcţie ar alimenta atitudinile anti-sectanţilor şi ar submina convieţuirea paşnică între diferitele grupuri religioase. Protestatarii au cerut autorităţilor să anuleze autorizaţia de construcţie, notează asianews.it.

În Indonezia, ţara cu cei mai mulţi musulmani, autorităţile locale acordă autorizaţia de construcţie a unei biserici în termen de 5 până la 10 ani. În acest timp, cei care solicită această autorizaţie, trebuie să obţină o serie de semnături de la autorităţile locale, precum şi undă verde din partea Group for Interfaith Dialogue, lucruri care de multe ori se văd împiedicate de presiunile islamiştilor.

Autorităţile catolice au declarat că au îndeplinit toate formalităţile în mod conştiincios şi după aproape 10 ani au primit autorizaţia, la data de 17 decembrie 2012. Activiştii şi reprezentanţii organizaţiilor civile acuză preşedintele Susilo Bamband Yudhoyono de această demonstraţie de intoleranţă religioasă şi de incapacitatea sa de a crea o societate multiculturală şi plurală. Cu toate acestea, o fundaţie americană a decis să-l premieze pentru apărarea libertăţii religioase, ceea ce a stârnit nemulţumirea poporului.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply