Quantcast
Sute de pelerini evrei hasidici, blocaţi la frontieră în Ucraina – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Sute de pelerini evrei hasidici, blocaţi la frontieră în Ucraina

Mai multe sute de evrei hasidici dornici să ia parte la un important pelerinaj în Ucraina sunt blocaţi la frontieră şi împiedicaţi să intre în ţară din cauza măsurilor de combatere a coronavirusului, a anunţat marţi Kievul, relatează France Presse, scrie agerpres.

Zeci de mii de pelerini evrei hasidici călătoresc în fiecare toamnă la Uman în centrul Ucrainei pentru a vizita mormântul rabinului Nahman din Braslav (1772-1810), fondatorul unei ramuri a iudaismului ultraortodox, cu ocazia Anului Nou evreiesc.

Citește și:ITALIA: Un preot celebru care ajuta migranți a fost UCIS în timp ce mergea la biserică

Anul acesta, doar 3.000 de pelerini sunt totuşi aşteptaţi din cauza măsurilor restrictive puse în aplicare de autorităţile ucrainene pentru a stopa propagarea coronavirusului. Kievul ceruse pelerinilor să nu vină.

Celebrările sunt programate în acest an în perioada 18-20 septembrie.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 690 de pelerini sunt blocaţi acum la frontiera dintre Belarus şi Ucraina şi alte câteva sute sunt aşteptaţi, în timp ce serviciul poliţiei de frontieră belarus estimează numărul acestora la 1.500.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat marţi situaţia cu directorul serviciului de grăniceri Serghei Deineko, potrivit preşedinţiei ucrainene, care a adăugat că situaţia este „total” sub control.

„Aşteptăm sosirea la Minsk a trei avioane charter, în jur de 600 de străini”, a spus Deineko, potrivit căruia un număr total de 2.200 de persoane urmează să se adune la diferitele posturi de frontieră ale ţării în următoarele zile.

Serviciul poliţiei de frontieră a declarat, la rândul său, că pelerinii „nu renunţă la încercările lor de a intra în Ucraina, chiar şi după ce au primit explicaţii şi sunt pe deplin conştienţi de limitele de intrare pentru străini”.

În august, guvernele ucrainean şi israelian au cerut amândouă evreilor hasidici să nu se deplaseze la Uman, temându-se de o creştere a numărului de infecţii cu virus după acest pelerinaj.

Apoi, la sfârşitul lunii august, autorităţile ucrainene au interzis intrarea străinilor timp de o lună, făcând excepţie doar pentru titularii unui permis de şedere în Ucraina şi membrii delegaţiilor oficiale internaţionale.

Ucraina a înregistrat marţi peste 159.000 de cazuri de coronavirus şi în total aproximativ 3.200 de decese.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply