Quantcast
Suveranitatea israeliană în Iudeea și Samaria încă departe – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Suveranitatea israeliană în Iudeea și Samaria încă departe

Israelul își poate declara oficial suveranitatea în unele părți din Iudeea și Samaria, așa cum este delimitat în planul de pace supranumit  ”Acordul secolului”, formulat în Statele Unite ale Americii, dar punerea în practică a unei astfel de acțiuni pare îndepărtată, informează TPS via alfaomega.tv

Conform planului de pace, Israelul își poate declara suveranitatea asupra unor părți din Iudeea și Samaria la începutul acestei luni. Rapoartele indică faptul că nu există un acord final cu privire la întocmirea hărților, atât între Israel și Statele Unite ale Americii, cât și între primul ministru Benjamin Netanyahu și partidul Albastru și Alb, partenerul său de coaliție.

Ministrul apărării, Benny Gantz, și ministrul de externe Gaby Ashkenazi, ambii de la partidul Albastru și Alb, par că ezită să înainteze anexarea, iar Gantz a declarat la începutul acestei săptămâni că orice nu are legătură cu lupta împotriva pandemiei de Coronavirus va trebui să aștepte.

Așadar, conform ultimelor informații, nu se întrevede o implementare completă a planului de pace. Mai degrabă, se pare că Netanyahu va fi mulțumit cu o declarație simbolică de suveranitate asupra unor zone restrânse.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply