Quantcast
Țara unde CRESTINII EVANGHELICI nu mai au voie să boteze în public – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Țara unde CRESTINII EVANGHELICI nu mai au voie să boteze în public

Două biserici evanghelice independente fac apel la tribunalul de la Geneva după ce cererile lor pentru un permis de botez pe plajele publice au fost respinse. Se așteaptă o decizie în câteva săptămâni.

Urmând o tradiție cu vechime în bisericile evanghelice elvețiene, inspirată din botezurile publice ale Noului Testament, bisericile organizează în fiecare an ceremonii de botez a adulților prin scufundare în Lacul Geneva.

Alianța Evanghelică Elvețiană și-a exprimat solidaritatea față de cele două biserici. Ei au spus că sunt „șocați de faptul că Geneva – capitala drepturilor omului – adoptă o abordare atât de restrictivă și de încălcare a libertății religioase”.

Conform Legii din Elveția, evenimentele religioase în spațiul public pot fi autorizate numai în cazuri excepționale. La sfârșitul anului 2021, Curtea Supremă Federală Elvețiană a eliminat din lege termenul „în cazuri excepționale”, amintind că libertatea de credință garantează dreptul de a-și manifesta religia în mod colectiv în public.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply