Diverse

Ţările latino-americane doresc să fie vizitate de Papa

Papa Benedict al XVI-lea ar putea să facă o oprire într-una din ţările latino-americane vorbitoare de limbă spaniolă cu ocazia sosirii în regiune pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Rio de Janeiro din 2013. Conform presei italiene, trei ţări – Columbia, Panama şi Chile – doresc să aibă şansa de a-l primi pe Pontif anul viitor, într-o oprire post sau pre ZMT 2013.

Guvernul columbian i-a adresat deja Papei o invitaţie, reiterată de un grup de Episcopi ce au făcut vizita ad limina la 22 iunie. Conform cotidianului italian La Stampa, Papa a răspuns: “Dumnezeu va decide”. Publicaţia mai susţine că şi guvernul din Panama este interesat să îl primească pe Papa în 2013, pentru a marca 500 de ani de la crearea primei Dieceze din Americi, şi anume Dieceza de Santa Maria La Antigua. Episcopii din Panama au proclamat un An Jubiliar special, care va începe la 28 noiembrie, tocmai pentru a marca cei 500 de ani. Prefectul Congregaţiei pentru Episcopi şi preşedinte al Comisiei Pontificale pentru America Latină, Cardinalul Marc Ouellet, va fi delegatul papal la acest eveniment.

La Stampa mai informează că vice-cancelarul din Panama, Francisco Alvarez De Soto, l-a invitat pe Papa să îi viziteze ţara în timpul unei întâlniri din luna mai. Din nou, răspunsul Papei a fost: “Totul depinde de Dumnezeu”. Ambasadorul statului Chile pe lângă Sfântul Scaun, Fernando Zegers Santa Cruz, a înaintat o invitaţie Papei la 20 iunie, repetând invitaţia făcută de preşedintele Sebastian Pinera în martie 2011. Succesul vizitelor Papei în Mexic şi Cuba din martie a.c. face posibilă o oprire a Sfântului Părinte, anul viitor, în drum spre Rio de Janeiro.

Citește și:  These Foods to Absolutely Avoid If You Want Clear, Glowing Skin

catholica.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 23

Close