Quantcast
Tendinţe în a doua ţară creştină din lume – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Tendinţe în a doua ţară creştină din lume

Cel mai recent recensământ realizat în Brazilia a relevat trei tendinţe surprinzătoare în panorama religioasă a ţării.

numarul_evanghelicilor_a_crescut_de_4_ori_in_brazilia (Foto: free-images.gatag.net)Astfel, în ultimele trei decenii, procentul de credincioşi evanghelici a crescut de aproape patru ori, crescând de la 6,6% la 22,2%, (ajungând la peste 42 de milioane de membri)  fiind cea mai rapidă creştere denominaţională înregistrată în America Latină. În acelaşi timp, numărul de credincioşi catolici, denominaţiunea majoritară a ţării, a scăzut sub două treimi, de la 73,6% la 64,6%.

A treia tendinţă este creşterea numărului celor care se declară fără religie, de la 7,3% în 2000 la 63,8% în 2010.

Din punct de vedere al sexului, există mai mulţi bărbaţi catolici (65,5%) decât femei (63,8%). Din punct de vedere al vârstei, membrii catolici au în medie vârsta de 40 de ani, în timp ce evanghelicii sunt cel ai bine reprezentaţi de copii şi tineri (25,6% au vârsta cuprinsă între 5 şi 9 ani, 25,4% au vârsta între 10 şi 14 ani).

Potrivit comentatorilor, tendinţele nu arată spre „o redeşteptare” religioasă, ci sunt un rezultat al standardelor religioase mai flexibile adoptate de biserici, al deschiderii societăţii faţă de stilul de viaţă creştin şi al creşterii clasei sociale de mijloc.

Într-un raport realizat de Pew Forum on Religion & Public Life la sfârşitul anului 2011, Brazilia a devenit a doua ţară creştină din lume, după numărul de credincioşi.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply