Quantcast
Ţigări kosher pentru Paşte – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ţigări kosher pentru Paşte

Asculta informatia

Anul acesta, este pentru prima oară când anumite mărci de ţigări au fost incluse în lista de produse kosher şi în lista de produse care se pot consuma în săptămâna Paştelui.

Foto: diario.latercera.comEvreii care vor dori să fumeze în săptămâna Paştelui vor putea face acest lucru, pentru că acum au la dispoziţie „ţigările kosher”- acele ţigări care nu au intrat în contact cu niciun ingredient interzis în dieta evreiască.

Grupul privat de rabini „Beit Yosef” este cel care stabileşte ce produse îndeplinesc caracteristicile necesare pentru a putea face parte din regimul evreiesc, iar luna trecută a aprobat trei mărci de ţigări care se pot fuma în timpul Paştelui. Însă Rabinatul Israelului nu a fost de acord cu această măsură, argumentând că ţigările sunt dăunătoare și că, la fel ca veninul, nu pot fi kosher şi că nu ar trebui folosite nici de Paşte şi nici în restul anului, informează ziarul The Guardian .

Cu toate acestea, rabinul Igal Ben Ezra, directorul Beit Yosef, a declarat că sistemul de clasificare a ţigărilor este benefic pentru cei care erau îngrijoraţi de ideea de a cumpăra ţigări care nu sunt kosher. După inspecţii la trei companii producătoare de tutun, rabinul a confirmat că acestea folosesc ingrediente care nu intră în contact cu produse dospite, a aprobat comercializarea lor.


semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply