Quantcast
Toate Bisericile protestante francofone din aceasta tară acceptă căsătoriile HOMOSEXUALE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Toate Bisericile protestante francofone din aceasta tară acceptă căsătoriile HOMOSEXUALE

Cuplurile de același sex care doresc să obțină binecuvântarea uniunii lor de către Biserica Protestantă francofonă din Elveția vor putea face acest lucru în toate bisericile.

Biserica Reformată din Cantonul Vaud, al cărei oraș principal este Lausanne, a votat în cadrul sinodului său din 4-5 noiembrie că se va alătura celorlalte Biserici Protestante cantonale ale din Elveția în oferirea unui „serviciu de binecuvântare a căsătoriei” neutru.

Biserica regională a votat pentru modificarea a șapte articole din regulamentul său pentru a se asigura că de acum înainte toate căsătoriile civile vor fi binecuvântate în bisericile sale, inclusiv cele formate din parteneri de același sex.

În timpul dezbaterii sinodale, a fost pusă întrebarea dacă un preot protestant care refuză să căsătorească un cuplu de același sex ar putea fi adus în fața instanței. Un studiu juridic al Universității din Basel a concluzionat că procedurile penale deschise împotriva preoților protestanți care refuză să binecuvânteze căsătoriile între persoane de același sex nu pot fi excluse complet în viitor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply