Toate persoanele care vin în Israel vor fi plasate în carantină

Toate persoanele care sosesc în Israel vor fi plasate în carantină timp de două săptămâni cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus (Covid-19) în ţară, a anunţat luni premierul Benjamin Netanyahu, scrie AFP, potrivit news.ro.

„După o zi de discuţii dificile, am luat o decizie: toţi cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasaţi în izolare timp de 14 zile”, a declarat Netanyahu într-un videoclip difuzat pe contul de Twitter.

Citeste si: Nigeria: Peste 1350 de creștini au fost omorati pentru credinței lor

„Această decizie va fi valabilă timp de două săptămâni”, a precizat premierul. „Deciziile vor fi luate pentru a susţine economia israeliană”, a adăugat el.

Restricţii au fost deja impuse călătorilor care sosesc din Italia – cel mai important focar al epidemiei după China – precum şi celor care sosesc din alte ţări, ca Franţa.

Până în prezent, autorităţile israeliene au recenzat 42 de cazuri de Covid-19 pe teritoriu. Autorităţile palestiniene au confirmat 25 de cazuri în Teritoriile palestiniene şi au decretat pe 5 martie stare de urgenţă pentru 30 de zile.

Aceste măsuri de restricţie intervin cu o lună înainte de Paştele evreiesc, care anul acesta va fi pe 8 aprilie. În mod obişnuit, zeci de mii de evrei din lumea întreagă se întorc în Israel pentru a sărbători.

Citește și : ISRAEL: Benjamin Netanyahu doreste amânarea începerii procesului său

De la apariţia noului coronavirus în decembrie, 113.255 de cazuri de infectare au fost înregistrate în 101 de ţări şi teritorii, cauzând moartea a 3.964 de persoane, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP, luni, la ora 17.00 GMT, din surse oficiale.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *