Quantcast
Toate persoanele care vin în Israel vor fi plasate în carantină – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Toate persoanele care vin în Israel vor fi plasate în carantină

Asculta informatia

Toate persoanele care sosesc în Israel vor fi plasate în carantină timp de două săptămâni cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus (Covid-19) în ţară, a anunţat luni premierul Benjamin Netanyahu, scrie AFP, potrivit news.ro.

„După o zi de discuţii dificile, am luat o decizie: toţi cei care vin în Israel din străinătate vor fi plasaţi în izolare timp de 14 zile”, a declarat Netanyahu într-un videoclip difuzat pe contul de Twitter.

Citeste si: Nigeria: Peste 1350 de creștini au fost omorati pentru credinței lor

„Această decizie va fi valabilă timp de două săptămâni”, a precizat premierul. „Deciziile vor fi luate pentru a susţine economia israeliană”, a adăugat el.

Restricţii au fost deja impuse călătorilor care sosesc din Italia – cel mai important focar al epidemiei după China – precum şi celor care sosesc din alte ţări, ca Franţa.

Până în prezent, autorităţile israeliene au recenzat 42 de cazuri de Covid-19 pe teritoriu. Autorităţile palestiniene au confirmat 25 de cazuri în Teritoriile palestiniene şi au decretat pe 5 martie stare de urgenţă pentru 30 de zile.

Aceste măsuri de restricţie intervin cu o lună înainte de Paştele evreiesc, care anul acesta va fi pe 8 aprilie. În mod obişnuit, zeci de mii de evrei din lumea întreagă se întorc în Israel pentru a sărbători.

Citește și : ISRAEL: Benjamin Netanyahu doreste amânarea începerii procesului său

De la apariţia noului coronavirus în decembrie, 113.255 de cazuri de infectare au fost înregistrate în 101 de ţări şi teritorii, cauzând moartea a 3.964 de persoane, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP, luni, la ora 17.00 GMT, din surse oficiale.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply