Quantcast
Tony Berbece: Cristian Daniel Florea – “soldatul luat prizonier” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Tony Berbece: Cristian Daniel Florea – “soldatul luat prizonier”

M-am întâlnit cu Cristian Florea nu de mult la Mănăstirea de la intrarea pe strada Castelului Peleș, eu mergeam în vizită la Castel el ieșea din Mănăstire. Mi-a spus că a fost acolo pentru a-i convinge pe călugări și chiar pe stareț de faptul că multe dintre crezurile lor sunt nebiblice. Precum cele “remărturisite” de el în clipul de “reconvertire”.

Timp de 17 ani acest om a condamnat cu toată vehemența erezii precum închinatul la sfinți care nu ne mai pot auzi, la Fecioara Maria și la moaște, a condamnat corupția preoțească, accentul pus pe taxe, a condamnat lipsa de citire a Scripturii în neamul românesc, de implicare a clericului în problemele noii generații și chiar a căutat să facă din afară o reformă în rândul preoților. Însă după 17 ani iată că o criză spirituală și familială îl fac să “reaccepte” erezii pe care le-a demontat chiar el folosind Scriptura și nu povești și tradiții, știind undeva în inima lui că totuși adevărul este unul singur, anume că El, Cristos, este singurul Nume în care suntem salvați și în care trebuie să cerem ce avem nevoie de la Tatăl, iar Scriptura este singura sursă a credinței noastre.

Ce mă doare este faptul că timp de 17 ani a fost purtat (nu generalizez) ca un “trofeu”, ca o pradă de “război”, iar acum acest “trofeu” a ajuns în “altă tabără” și va fi cine știe cât timp fluturat de ei de data aceasta. Întrebare este: “Cui îi pasă cu adevărat de sufletul acestui om?” Va fi plimbat ca Samson cu ochii scoși, însă mă rog pentru el ca stâlpii idolești de care acum se reazămă să cadă, iar el să nu rămână sub dărâmături, mă rog să-i crească din nou “ochii” și sa vadă din nou adevărul limpede, fără “adaos comerical”. Cred că o vreme a fost sincer și mulți au fost încurajați de el să creadă curat în Dumnezeu, așa cum e în Scripturi. Chiar răsfoiam cartea scrisă de dumnealui și pe care o dăruia tuturor preoților pe care-i întâlnea și în care scria clar despre necesitatea citirii Scripturii și despre oameni care au scuturat Biserica de-a lungul timpului de adăugiri și tradiții omenești. Mă rog pentru tine să nu-ți pierzi mântuirea, ci să-L proclami pe Cristos cu toată vlaga cum ai făcut-o și înainte.

Cei ce l-au primit prin Bisericile lor și au fost încurajați de mărturia lui au datoria alături de noi să mijlocească pentru el și pentru familia lui!

Ne rugăm pentru tine, Cristian Daniel Florea!

Cu prețuire,
Toni Berbece

Despre Info Crestin News

Leave a Reply