Torțele umane tibetane continuă să ardă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Torțele umane tibetane continuă să ardă

Asculta informatia

Mai mulți călugări tibetani care au reușit joi să treacă munții Himalaya pentru a găsi refugiu în India, confirmă că pe lângă mănăstirile tibetane din China încă circulă liste cu tinerii călugări care sunt gata să își dea foc în public, ca protest împotriva politicilor chineze, relatează The Guardian.
Foto: vopus.orgDoar în ultima lună au avut loc 7 astfel de sinucideri-protest, chestiunea devenind foarte urgentă. Restricțiile severe din zonă face imposibilă aflarea motivelor punctuale din spatele acestor inițiative. Martori spun că oamenii s-au săturat de conducerea chineză și că aceste demonstrații au ca scop atragerea atenției la nivel internațional asupra problemei.
Surse tibetane din Dharamsala, orașul indian unde călugării merg în exil, spun că în ultima săptămână mai mulți călugări de la mănăstrea Kirti au fost arestați din motive necunoscute sau reţinuți la domiciliu. În plus, 200 de oficiali s-au instalat la mănăstire, monitorizând și intervenind în serviciile religioase de fiecare zi.
Poliția și surse din guvern spun că nu știu nimic despre detenții sau alte restricții. Guvernul chinez a declarat că tibetanii sunt liberi să își practice credința.
Un oficial de la ministerul chinez de externe l-a acuzat pe Dalai Lama că incită la astfel de proteste, glorificându-i pe cei care și-au dat foc. Beijingul îl acuză că vrea să despartă Tibetul de China, pe când el spune că tot ceea ce dorește este o autonomie care să aibă sens, relatează The Guardian.

semneletimpului

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close