Quantcast
TRAGEDIE în familia pastorului Rick Warren: fiul său, în vârstă de 27 de ani, s-a sinucis. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

TRAGEDIE în familia pastorului Rick Warren: fiul său, în vârstă de 27 de ani, s-a sinucis.

Renumitul pastor evanghelist Rick Warren a făcut apel la rugăciunile membrilor bisericii sale din Calofornia de Sud, după ce familia sa s-a confruntat cu moartea subită a fiului său în vârsta de 27 de ani.

Potrivit unui comunicat oficial emis sâmbăta aceasta de Biserica “Saddleback Valley Community Church”, Matthew Warren și-a luat viața în propria sa casă din Viejo.

Matthew Warren s-a luptat cu o boală mentală, depresie profundă și gânduri suicidale pe parcursul vieții sale, se menționează în comunicatul Bisericii, după ce trupul său neînsuflețit a fost găsit vineri seara.

“Deși a avut parte de o asistență medicală de cea mai înaltă calitate, totuși el a avut o boală care nu putea fi controlată pe deplin și, astfel, durerea emoțională a rezultat în decizia lui de a-și lua viața,” se mai spune în comunicat.

Allison O’Neal, oficialul responsabil pe regiunea Orange County, a refuzat să dea vre-o apreciere privind cauza decesului tânărului, așteptând rezultatele autopsiei.

Rick Warren, autorul bestseller-ului “O viață condusă de scopuri” a scris într-un email, adresat slujitorilor bisericii sale, că el și soția lui au avut parte de o seară de vineri frumoasă, alături de fiul lor. După aceasta el s-a întors la casa lui unde s-a sinucis, fiind “în culmea disperării”.

“În toți acești ani, Matthew Warren a fost tratat la cei mai buni medici din America, a avut parte de consiliere și medicamente și a beneficiat de numeroase rugăciuni” spune tatăl băiatului.

“Niciodată nu voi uita cum, cu mulți ani în urmă, după un curs de tratatment eșuat, Matthew mi-a zis: Tată, eu știu că merg în Ceruri. Nu ar fi mai spimplu să mor și astfel să scap de toate durerile?” a adăugat Warren.

Necătând la aceasta, a spus el, fiul lui a trăit frumos, ajutându-i pe mulți oameni.

“Cei care au urmărit de aproapre creșterea lui Matthew, știu că el a fost un om incredibil de bun, blând și plin de compasiune” scrie Warren. “Avea un intelect de briliant și un dar de compătimire față de de cei care erau în suferință. Știa repede să construiască relații cu astfel de oameni, încurajându-i.”

Biserica “Saddleback Church” a fost fondată în anul 1980 de tatăl lui Rick Warren, potrivit saitului Bisericii, care numără acum în jur de 20 de mii de membri. El și soția lui, Kay, au început-o cu studiile biblice pentru oamenii, care nu frecventau cu regularitate biserica.

Matthew Warren a fost cel mai mc dintre cei trei copii ai familiei Warren.

Rick Warren a fost nominalizat drept cel mai bun jurnalist al anului 2009 de către Asociația “Jurnaliștii religioși”. El a devenit cunoscut în același an și prin binecuvântarea, rostită la inaugurarea președintelui SUA, Barack Obama, dar și pentru comentariile sale pe marginea așa-zisului Amendament Nr.8, care interzice căsătoriile dintre persoanele de același sex în statul California.

Sursa: ABC News via moldovacrestina.md

Despre

Leave a Reply