Trei rachete, trase din Fâşia Gaza în direcţia Israelului

Asculta informatia

Trei rachete au fost trase duminică din enclava palestiniană Gaza spre teritoriul Israelului, a făcut cunoscut armata israeliană, fără să se înregistreze victime, notează AFP, via agerpres.

Armata a anunţat iniţial, într-un comunicat, despre tirul a două rachete, fără să precizeze locul unde au căzut, dar potrivit presei locale acestea au au lovit o zonă nelocuită.

Citeste si: Administrația Trump nu permite ambasadelor americane să arboreze „steagul gay”

Al doilea comunicat militar, publicat la scurt timp, a informat despre tirul unei noi rachete care a fost interceptată de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

Sirenele de alarmă au răsunat de două ori în sudul Israelului, învecinat cu Fâşia Gaza, pentru a alerta în privinţa acestor tiruri.

Nicio grupare palestiniană nu a revendicat tirurile dinspre Fâşia Gaza, teritoriu palestinian sub blocadă israeliană şi controlat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, organizaţie considerată „teroristă” de către Israel.

Ultimul tir de rachetă din enclava palestiniană asupra teritoriului israelian a avut loc la 26 iunie. Ca represalii, aviaţia militară israeliană a lovit poziţii deţinute de Hamas în Fâşia Gaza.

La 25 iunie, aripa armată a Hamas a avertizat Israelul contra proiectului său de anexare a unor zone din Cisiordania ocupată, ceea ce ar echivala, în opinia sa, cu o „declaraţie de război”.

Un plan propus de administraţia americană a preşedintelui Donald Trump prevede anexarea de către Israel a coloniilor şi a Văii Iordanului din Cisiordania, teritoriu ocupat din 1967 de statul evreu, şi crearea unui stat palestinian demilitarizat pe un teritoriu restrâns cu Cisiordania şi Fâşia Gaza, separate de circa 50 de kilometri, legate de un coridor.

În ultimii ani, Hamas şi Israel s-au confruntat în trei războaie (2008, 2012, 2014). În pofida unui armistiţiu în ultimele luni, cele două tabere se confruntă, ocazional, cu tiruri de rachete trase dinspre Fâşia Gaza, urmate de lovituri ca represalii din partea armatei israeliene.

Sursa: https://europanews.ro/trei-rachete-trase-din-fasia-gaza-in-directia-israelului/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *