Quantcast
Tribunalele din Marea Britanie ar putea renunța la jurământul pe Biblie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Tribunalele din Marea Britanie ar putea renunța la jurământul pe Biblie

Oamenii și-au pierdut respectul față de jurământul pe care trebuie să îl rostească cu mâna pe Biblie înainte de a depune mărturie în tribunal, spun magistrații care propun ca această practică să fie înlocuită.

Foto: www.dreamstime.comCuvântul „Dumnezeu” va fi scos complet din jurământ, care ar suna în felul următor: „Promit sincer să spun adevărul, tot adevărul și nimic în afara adevărului și înțeleg că dacă nu fac asta voi comite un delict pentru care voi fi pedepsit, poate chiar trimis la închisoare”, citează Christian Concern.

Ideea din spatele propunerii este că noul jurământ ar fi mai corect față de toată lumea și ar fi mai ușor pentru cei care trebuie să depună mărturii să înțeleagă importanța a ceea ce afirmă, scrie The Times.

Propunerea va fi dezbătută în această lună de către Asociația Magistraților și dacă se va ajunge la un acord pentru înlocuirea jurământului pe Biblie, propunerea va fi trimisă pentru aprobarea Ministerului Justiției.

Ian Abrahams, un magistrat din Bristol, a spus că mereu vede că oamenii dau din umeri când li se prezintă jurământul religios, și nu le pasă că sunt rugați să jure pe Biblie. Cu toate astea, liderii religioși au criticat propunerea, pe care o consideră încă un pas spre distrugerea creștinismului în Marea Britanie, având în vedere și faptul că oamenii au în prezent posibilitatea de a alege un jurământ secular, în loc de cel religios. John Glen, un parlamentar conservator este de acord că nu există o nevoie reală pentru schimbarea jurământului. Propunerea este un exemplu de „corectitudine politică care a luat-o razna”, a declarat el, conform Telegraph via semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply