Quantcast
Trump anunţă că cel puţin alte cinci state arabe doresc să facă pace cu Israelul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Trump anunţă că cel puţin alte cinci state arabe doresc să facă pace cu Israelul

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că cel puţin alte cinci ţări arabe, pe lângă Sudan, vor să facă pace cu Israelul, informează AFP, potrivit agerpres.   

„Avem cel puţin cinci care vor să vină (să facă pace) şi vom avea şi mai multe în curând”, a declarat liderul de la Casa Albă într-o conversaţie telefonică iniţiată din Biroul Oval cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu cel al Sudanului Abdallah Hamdok.

Casa Albă anunţase cu puţin timp înainte că Sudanul şi Israelul au fost de acord să îşi normalizeze relaţiile.

Totodată, preşedintele SUA a mai declarat că se aşteaptă ca Arabia Saudită să se numere printre statele arabe care îşi vor normaliza relaţiile cu Israelul, la scurt timp după anunţul referitor la Sudan.”Ne aşteptăm ca Arabia (Saudită) să fie una din aceste ţări” care sunt pregătite să anunţe normalizarea relaţiilor lor cu Israelul, a declarat Donald Trump din Biroul Oval.

Sudanul a confirmat vineri seara normalizarea iminentă a relaţiilor sale cu Israelul, care ar urma să pună capăt unor decenii de ostilităţi între cele două ţări.

„Sudanul şi Israelul au fost de acord să îşi normalizeze relaţiile, să pună capăt stării de agresiune dintre ele”, a informat televiziunea de stat sudaneză, referindu-se la o declaraţie comună a Sudanului, Statelor Unite şi Israelului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply