Quantcast
Turcia a început deportarea refugiaţilor sirieni – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Turcia a început deportarea refugiaţilor sirieni

Organizația pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International a informat vineri, prin intermediul unui raport, că autoritățile de la Ankara au început deportarea a sute de refugiați sirieni aflați pe teritoriul Turciei în așa-zisa „zonă de securitate” din nordul Siriei, potrivit Reuters şi mediafax.

Aproximativ 3,6 milioane de refugiați sirieni se află în acest moment în Turcia, aceștia fugind din calea războiului civil din Siria. Însă, din cauza nemulțumirii la nivel național față de numărul mare de refugiați, autoritățile de la Ankara speră să trimită două milioane de sirieni în așa-numita „zonă de securitate” pe care Turcia intenționează să o înființeze în urma operațiunii militare din nordul Siriei.

Autoritățile turce susțin că peste 350.000 de refugiați sirieni au plecat voluntar către nordul Siriei. Cu toate acestea, Amnesty International susține că mai mulți refugiați sirieni s-au plâns că au fost amenințați de către autoritățile turce și forțați să semneze documente prin care susțin că își doresc de bunăvoie repatrierea.

„În realitate, Turcia pune viețile refugiaților sirieni în pericol, forțându-i să se întoarcă într-o zonă afectată de război”, se arată în raportul organizației.

Amnesty informează că cel mai probabil câteva sute de sirieni au fost forțați să se întoarcă în țara de origine, potrivit unor interviuri realizate în perioada iulie-octombrie, însă organizația anunță că a reușit să confirme doar 20 de astfel de cazuri.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply