Quantcast
TURCIA – Lovitură de stat sau o făcătură în regia lui Erdogan, cel care vrea să plaseze o mega-moschee în București? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

TURCIA – Lovitură de stat sau o făcătură în regia lui Erdogan, cel care vrea să plaseze o mega-moschee în București?

Un președinte care chiar în timpul așa zisei lovituri de stat se urcă în avion pentru a ateriza la Istambul pare un Superman. Asta dacă nu este chiar el în spatele acțiunilor. De ce? Pentru că atunci când ești amenințat cu moartea, cu siguranță nu vii chiar pe aeroportul care este declarat sub controlul puciștilor. Mai mult decât atât, chiar nu te deplasezi prin aer, ci îți cauți un refugiu de unde să coordonezi rezistența.

Pornind de la acest lucru, dar și de la alte ciudățenii ale pretinsei lovituri de stat, mai mulți analiști au ajuns la concluzia că trebuie să fim foarte prudenți atunci când privim această situație ca Lovitură de Stat pentru că nu este exclus ca în spate să fie chiar o regie a lui Erdogan (s-ar putea să fi știut de intenția militarilor și să o fi manipulat din umbră) făcută cu scopul de a-i permite să elimine orice opoziție pe care acesta o mai are în Turcia. (Deja au fost arestați mii de judecători și procurori, mii de militari…)

Iată ce ne spune jurnalistul Ion Spânu de la Cotidianul

Daniel Roxin

Ion Spânu: 

Trebuia să moară oameni” – vă amintiţi nefericita expresie a lui Iohannis după „Revoluţia Colectiv”? Cam aşa mi se pare mie că ar putea să spună şi Erdogan după „lovitura de stat” din noaptea trecută din Turcia! 194 de morţi în acest simulacru de lovitură de stat, faţă de 42 de morţi în ultimul atentat cu bombă.

De ce spun că această lovitură de stat este „ciudată”? Poate fi surprinzătoare această expresie pentru cei care s-au uitat la televiziunile noastre de ştiri, unde s-au perindat atîţia politicieni şi „experţi militari” care, din primele momente, s-au grăbit să-i cînte prohodul preşedintelui Turciei, amintind de toate derapajele democratice de care a fost acuzat pînă acum şi care l-au făcut extrem de nepopular în rîndul populaţiei!

Priveam la televizor evenimentele din Turcia şi, în ciuda tancurilor de pe străzi, îi spuneam unui prieten la telefon că mi se pare că această lovitură de stat pare o făcătură a lui Erdogan, care, pînă dimineaţa, îl va face mai popular şi mai puternic!

Citeste mai departe pe: www.cunoastelumea.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply