Quantcast
Turcia mentine interdicțiile ce-i privesc pe pastorii creștini străini – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Turcia mentine interdicțiile ce-i privesc pe pastorii creștini străini

În Turcia, există 186 de biserici protestante locale de diferite dimensiuni, majoritatea conduse de pastori creștini locali.

Un nou raport publicat în martie de Asociația Turcă a Bisericilor Protestante, arată că mai puțin de 15 biserici protestante se pot întâlni în lăcașe de cult dedicate. Aproximativ 120 de biserici se adună pentru a se închina, fie în spații închiriate, fie în gospodării.

Asociația Protestantă din Turcia reclamă faptul că „nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește drepturile creștinilor de a-și forma propriii lucrători religioși” deoarece legislația din Turcia nu crează un cadrul facil formării seminariilor pentru slujitorii creștini. Ei trebuie să apeleze la școlile de teologie din străinătate.

Unele congregații protestante care aveau un pastor străin au avut dificultăți serioase, deoarece, fiind cetățean străin a fost obligat să părăsească țara din cauza codurilor N-82 sau G-87 care interziceau intrarea în Turcia sau refuzul vizelor de ședere. Această situație s-a întrăutățit după 2019. Se cunosc 78 de cazuri de lucrători creștini străini care au fost deportați sau li s-a refuzat intrarea în Turcia.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply