Quantcast
UCRAINA: În “Republica Populară Lugansk”, bisericile baptiste sunt obligate să pună capăt slujbelor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

UCRAINA: În “Republica Populară Lugansk”, bisericile baptiste sunt obligate să pună capăt slujbelor

Oficialitățile Republicii Populare Lugansk (RPL), republică nerecunoscută, au amenințat pastorii Uniunii Baptiste să nu se întâlnească la închinare, trimițându-le „mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea servicii de închinare”. Oficialitățile consideră că toate bisericile protestante sunt „ilegale”. Pastorul unei biserici baptiste independente, Anatoly Tolstenko, în vârstă de 82 de ani, s-a înfățișat înaintea curții în data de 21 martie.

Știrea despre persecuția bisericilor protestante din Lugansk, o regiune din Ucraina controlată de Rusia, a fost publicată inițial de către Forum 18 News Service, în Oslo, Norvegia.

Autoritățile autoproclamatei Republici Populare Lugansk din estul Ucrainei au ordonat bisericilor din Uniunea Baptistă să înceteze închinarea publică, amenințând că, altfel, vor suferi sancțiuni. „Până acum, oficialitățile nu le-au cerut bisericile noastre să nu se mai adune la închinare”, a afirmat pentru Forum 18 pastorul Igor Bandura, membru al Uniunii Baptiste din Ucraina. „Însă acum au trimis mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea întâlniri de închinare”.

„Toate bisericile baptise care dețin locașuri de închinare vor opri slujbele, prin urmare închinarea de duminică, precum și alte servicii, nu vor mai avea loc începând din 17 martie”, a adăugat pastorul Bandura. A menționat că membrii bisericilor se tem că, dacă nu vor pune capăt slujbelor, oficialitățiile ar putea face razii în timpul închinării sau i-ar putea aresta pe liderii bisericilor.

Citeste mai departe pe: https://alfaomega.tv

Despre Info Crestin News

Leave a Reply