Quantcast
UE critică demolările masive efectuate de Israel în Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

UE critică demolările masive efectuate de Israel în Cisiordania

Uniunea Europeană a condamnat joi demolările masive de locuinţe şi infrastructuri palestiniene de către Israel şi a cerut stoparea proiectelor de distrugere a unor şcoli, transmite AFP, potrivit agerpres.

UE protestează faţă de demolarea a peste 70 de locuinţe şi instalaţii sanitare ce aparţin unui număr de 11 familii palestiniene cu 41 de copii la Khirbet Hamsa al-Foqa, în nordul Văii Iordanului, a afirmat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

‘Această demolare masivă confirmă o dată în plus tendinţa regretabilă de confiscări şi demolări de la începutul anului’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

‘Ea se adaugă ameninţării de demolare a şcolii palestiniene a comunităţii de la Ras Al-Teen, în centrul Cisiordaniei, care a fost cofinanţată de UE şi de mai multe state membre ale UE’, a subliniat el, precizând că 52 de şcoli palestiniene sunt în pericol să fie demolate.

În acest context, UE reaminteşte că ‘educaţia este un drept fundamental ce trebuie protejat şi menţinut’.

‘Astfel de evoluţii constituie un obstacol în calea soluţiei cu două state. UE cere încă o dată Israelului să pună capăt tuturor acestor demolări, inclusiv de structuri finanţate de UE, ţinând cont mai ales de impactul umanitar al actualei pandemii de coronavirus’, încheie comunicatul de la Bruxelles.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply