Quantcast
Uganda: Un fost cuplu de foști musulmani au fost ucis după ce s-au convertit la creștinism – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Uganda: Un fost cuplu de foști musulmani au fost ucis după ce s-au convertit la creștinism

Un fost cuplu de musulmani a fost ucis la două luni după ce s-a convertit la creștinism pe 2 februarie, în districtul Kibuku din Uganda. În regiunile țării în care musulmanii sunt majoritari, persecuția este puternică împotriva noilor creștini.

După ce „L-au primit pe Isus Hristos” într-un centru creștin din satul Nampido din Uganda, pe 5 decembrie 2023, câțiva foști musulmani au fost uciși pe 2 februarie, potrivit Morning Star News.

Twaha Namwoyo și soția sa Nadiimu Katooko în vârstă de 38, respectiv 27 de ani  au fost găsiți morți în fața casei lor de ofițerii de la secția centrală de poliție Kibuku. Cei patru copii ai lor, cu vârsta cuprinsă între 7 și 2 ani, au fost încuiați înăuntru.

Un vecin creștin le-a spus polițistilor că a auzit o discuție între bărbați care spuneau că Twaha ar trebui „să culeagă roadele abandonării islamului”.

„Am auzit oameni vorbind și conversând cu voce tare în arabă și în limba lugwere, spunând că Twaha Namwoyo trebuie să culeagă roadele abandonării islamului. După câteva minute, am auzit gemete puternice venind din casa lui.”

Poliția a găsit la locul crimei săbii, cuțite și un topor somalez. Potrivit vecinului, ar putea fi un avertisment pentru musulmanii care se gândesc să se convertească la creștinism.

Un prieten de familie a explicat că i-a evanghelizat într-un centru din satul Nampido timp de aproximativ șase luni până când „L-au primit pe Iisus Hristos” pe 5 decembrie 2023. „Am continuat să le învăț doctrinele creștine, dar i-am avertizat să rămână discreti cu privire la convertirea lor”, a explicat el.

Deși predominant creștin, estul Ugandei este foarte instabil, iar creștinii „sunt supuși unor atacuri violente”, conform ONG-ului Portes Ouvertes . În regiunile în care musulmanii sunt majoritari, persecuția este răspândită, în special împotriva creștinilor de origine islamică. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply