Ultimii crestini de pe Pamant care vorbesc aramaica, rapiti de teroristi

Asculta informatia

Actiunile grupului terorist Statul Islamic (SI) pot duce la disparitia ultimilor crestini care vorbesc aramaica, limba pe care a vorbit-o si Isus Hristos, Mantuitorul nostru.

Agentia Associated Press informeaza ca mii de membri ai celei mai vechi comunitati crestine din Siria, cunoscuti sub numele de asirieni, au fugit din casele lor incepand cu luna februarie, ca urmare a numeroaselor atacuri din partea jihadistilor.

an-iraqi-mandean-priest-conducts-a-wedding-ceremony-for-five-couples-in-the-ancient-aramaic-language-on-the-tigris-river-in-baghdad-in-this-undated-file-photo

Grupul terorist a rapit circa 250-300 de asirieni si cere suma de 30 de milioane de dolari pentru eliberarea lor, ceea ce inseamna 100.000 de dolari de persoana.

Istoricul si expertul in cultura asiriana, Edem Nabys, a declarat ca este ingrijorat de faptul ca asirienii sunt printre ultimele comunitati din lume care vorbesc aramaica, iar in cazul in care sunt stramutati este foarte probabil ca acest lucru sa insemne sfarsitul limbii aramaice.

„Asirienii sunt ultimii oameni de pe pamant care vorbesc limba aramaica. Ei isi au radacinile in aceasta regiune din vremuri istorice si se crede ca printre ei au fost primii oameni care s-au convertit la crestinism”.

Presedintele Asociatiei Liga Siriei din Liban, Habib Afram a declarat mass-mediei: „Ne confruntam cu o serie de atrocitati in aceasta regiune. Rebelii din Statul Islamic nu vor doar sa ne ia pamanturile pe care ne aflam; ei vor sa stearga trecutul nostru, mostenirea noastra. In toate orasele prin care au trecut au reusit sa distruga patrimoniul cultural care dainuia de mii de ani”.

Sursa: Acontecercristiano via afirmativ.com

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *