Un american de 23 de ani plănuia să arunce în aer 48 de biserici

Asculta informatia

Autoritățile din statul american Oklahoma au arestat un tânăr de 23 de ani suspectat că ar fi plănuit să arunce în aer nu mai puțin de 48 de biserici de pe teritoriul statului.

Foto: globalgrind.comGregory Arthur Weiler II a fost arestat, săptămâna trecută, la un motel din Miami Oklahoma, a anunțat Ben Loring, procuror adjunct pentru Ottawa Country, citat de CNN. Autoritățile primiseră informații cu privire al intențiile lui Weiler de la angajații motelului, care au început să-i bănuiască intențiile criminale atunci când au găsit obiecte suspecte în camera tânărului și o plasă plină de cocktailuri Molotov aruncată la un coș de gunoi din apropierea motelului.

La percheziționarea camerei, poliția a descoperit materiale pentru fabricarea bombelor și un jurnal scris de mână, în care tânărul notase: „promovare personală în următorii patru ani, începând cu obiectivele redactate în Oklahoma, legate de distrugerea și înlăturarea clădirilor bisericești din SUA, puțin câte puțin – punând bazele pentru anii care urmează.”

Printre documente se afla și o listă cu 48 de biserici din interior și din jurul orașului Miami, pe care individul plănuia să le distrugă.

Weiler a fost arestat cu acuzația de amenințare cu privire la folosirea dispozitivelor incendiare și explozibilului. El a fost, de asemenea, acuzat că a violat actul Anti-terorism al statului Oklahoma citeaza semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *