Quantcast
Un avion israelian a aterizat pe pământ turcesc pentru prima dată în 10 ani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un avion israelian a aterizat pe pământ turcesc pentru prima dată în 10 ani

Asculta informatia

O aeronavă aparţinând companiei aeriene israeliene El Al a aterizat duminică pe pământ turcesc pentru prima dată în 10 ani, marcând primul zbor direct israelian către Turcia după o întrerupere provocată de o gravă criză diplomatică izbucnită între cele două ţări în 2010, transmite dpa din Tel Aviv, via agerpres.

O aeronavă Dreamliner a El Al a aterizat duminică pe un aeroport din Istanbul, a confirmat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Citește și: Un pastor ce spunea că poate vindeca persoanele de coronavirus a murit chiar el de COVID-19

În Istanbul, aeronava israeliană a încărcat în jur de 24 de tone de ajutoare destinate Statelor Unite pentru a le ajuta în lupta
împotriva pandemiei coronavirusului, a scris Jerusalem Post.

El Al, care a suferit pagube economice severe ca urmare a crizei coronavirusului, ar fi cerut autorităţilor turce permisiunea de a relua zborurile regulate.

În contextul crizei, compania aeriană israeliană a transformat o parte din aeronavele sale în avioane cargo, conform relatării ziarului israelian.

În mai 2010, zece cetăţeni turci au fost ucişi când soldaţi israelieni au luat cu asalt nava „Mavi Marmara” în timp ce se deplasa prin apele internaţionale din Marea Mediterană. Surse israeliene au afirmat că nava transporta ajutoare pentru Fâşia Gaza şi avea activişti înarmaţi la bord.

Ca urmare, relaţiile diplomatice dintre Turcia şi Israel s-au răcit. Într-un efort de reconciliere în 2016, Israelul a plătit
20 de milioane de dolari drept compensaţii familiilor victimelor. În acelaşi timp, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a forţat livrarea de ajutoare turceşti în Fâşia Gaza.

Citește și: HALUCINANT: ONU îndeamnă oamenii pe Twitter să nu mai folosească termeni precum IUBIT, IUBITĂ, SOȚ sau SOȚIE.

Cu toate acestea, tensiunile rămân ridicate de ambele părţi, între Erdogan şi premierul israelian Benjamin Netanyahu existând dispute serioase, în special pe tema problemei palestiniene.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply